Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 14:38 - Guns N' Roses идват в България за Sofia Rocks 2012!!!
Автор: smani Категория: Музика   
Прочетен: 2228 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 30.01.2012 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Култовата американска рок група Guns N" Roses ще пристигне за първи път в България за концерт в рамките на тазгодишното издание на фестивала Sofia Rocks!!!
Sofia Rocks 2012 ще се състои на 7 и 8 юли (събота и неделя) на столичния стадион "Българска армия". Шоуто на Axl Rose и компания е във втората вечер на фестивала - 8 юли.

Първите участия на Guns N" Roses са в родния град на Дъф Маккаган - Сиатъл. На сто километра от Лос Анджелис бусът им сдава багажа, така че момчетата са принудени да продължат на стоп. В Сиатъл пък повечето им изяви са отказани и групата получава само 50 долара, вместо обещаните 250. Първото им шоу в клуб на име Omni Room е посетено от едва 13 души.

Оригиналната обложка на албума Appetite for Destruction (1987) изобразява чудовище, което напада робот-изнасилвач и неговата жертва. По-късно обаче идеята е заменена, след като редица магазини отказват да продават албума с това арт оформление. Вместо това, предпочитат да продават обложка с петимата музиканти с лица на скелети върху кръст.
image

Вторият албум на Guns N" Roses - G N" R Lies (1988), първоначално е бил озаглавен Lies! The Sex, The Drugs, The Violence, The Shocking Truth, но името е било съкратено от лейбъла на групата - Geffen Records. Вариации около названието на албума се появяват в различни източници.

По време на шоуто по връчването на American Music Awards през 1990 г. Дъф Маккаган и Slash излизат да вземат присъдените на Guns N" Roses награди във видимо нетрезво състояние. Дъф води за ръка Slash до сцената, където двамата се бутат пред микрофона, искат да кажа нещо, но накрая така и не успяват да сторят това, освен че изпускат няколко доста нецензурни думички в ефир.
image

Псевдонимът Axl Rose е анаграма на "орален секс" (oral sex), а този на Slash пък му е "лепнат" от приятел на неговото семейство, защото малкият Saul Hudson винаги бързал за някъде.
image

След като Axl Rose и Кърт Кобейн едва не се сбиват на MTV Music Awards през 1992 г., фронтменът на Nirvana се изплюва за отмъщение върху клавишите на пианото, на което трябва да свири Axl. По-късно Кобейн е шокиран, като вижда, че на пианото всъщност свири сър Елтън Джон, който е гост-музикант за изпълнението на November Rain. По ирония на съдбата, басистът на Guns N" Roses - Дъф Маккаган, пък е един от последните хора, които виждат Кърт Кобейн жив, след като двамата се засичат на летището в Лос Анджелис през 1994 г., дни преди самоубийството на фронтмена на Nirvana.

Панкреасът на Дъф Маккаган експлоадира през 1994 г. вследствие на безмилостните алкохолни изцепки на музиканта. След инцидента той се взима в ръце и минава на безалкохолна бира. По-късно басистът става още по-сериозен и се отдава на икономиката, като става експерт в областта и дори поддържа финансовата колонка за Playboy.com. Дъф Маккаган е колумнист и за Seattle Weekly.

През януари 1997 г. Axl Rose закупува правата върху името Guns N" Roses и останалите от оригиналния състав трябва да изберат друго название за новата си банда след раздялата с Axl. От своя страна, певецът събра други музиканти и издаде албума Chinese Democracy през 2008 година.

От години Axl Rose си има лична вманиачена фенка, която го преследва и постоянно нахлува в дома му. Карън Джейн МакНийл твърди, че общува с лидера на Guns N" Roses чрез телепатия. Въпреки ограничителните заповеди, рейдовете на жената в имението на певеца не спират и й донасят 1 година затвор. Вероятно това е по-добре за нея, защото в миналото бившата съпруга на Axl - Ерин Евърли, и бившата му приятелка - Стефани Сиймур, са го съдили за домашно насилие.

Албумът с кавъри на Guns N" Roses - "The Spaghetti Incident?" (1993), включва парчета на The Stooges, Nazareth и New York Dolls, както и песента Look at Your Game Girl, която е написана от Чарлс Менсън - водачът на сектата откачалки "Семейството на Менсън", отговорни за клането в дома на Роман Полански през 1969 гoдина.













Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1664046
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930