Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 11:41 - Некачествен материал
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 5407 Коментари: 36 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доживяхме и това. Вече някои от политиците наричат електората некачествен материал. Сигурно са прави, благодарение на тяхното „качествено” управление се случиха много интересни неща в родната ни страна през последните 15-тина години. Например – научихме се да носим дрехи втора употреба от Европа, караме коли втора употреба от Европа /и то с гордост ги караме/. Хората на средна възраст се принудиха да напуснат страната, за да могат да изхранват семействата си. Ако българин случайно си намери работа в собствената си страна работи като роб и се чувства като роб, попаднал на работодател от Гърция, Белгия и от майната си. Приехме за нормално да се случват показни разстрели в градовете, мутри и мошеници с бели якички да демонстрират благосъстояние със свръх луксозните си автомобили по улиците. Накараха ни да мислим, че да успееш в живота не трябва да си почтен и да спазваш законите, а да можеш да ги заобикаляш и да правиш далавера. Разбрахме, че за да си бизнесмен не ти трябва да си трудолюбив и талантлив в дадена област, а е необходимо да си с дебел врат, безскрупулен и арогантен. Свикнахме и с високата степен на престъпност и корупция в страната, според „качествено” управляващите за демокрациите било нормално това явление. След толкова години „качествено” управление се появиха нови доходоносни професии – проституция, сводничество, муле /нагълтало някой и друг килограм кокаин/, дилър на наркотици всякакви и за всички: бедни и богати; ученици и студенти. Идват поредните избори и ние некачествения електорат отново се превръщаме макар и за миг в работодатели на „качествените” кандидати за властта. Но тъй като вече ни посочиха с пръст като некачествен човешки материал – можем спокойно некачествено да не гласуваме, докато не си подобрим качеството.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Правилно...
06.02.2009 12:11
Прав е човека.След като България е република би трябвало системата на организация да е демокрация но народа не знае че това означава всекидневна активност, а не от избори на избори.Властимащите показаха как се действа когато протестите са нежелани, а ние трябва да приложим опита ако не желаем политиците които им играят по свирката.На някой да не му е ясно кой купува политици и гласове по изборите.Някой да не знае кой поръчва показните убийства .Георги Стоев го каза и написа и го убиха.Въпроса за овчедушието на народа който само недоволства и се обижда е сериозен и в действителност инсталацията с тоалетната изпревари думите на Бойко.Сега на мястото на тоалетната има траурно платно защото в България няма признаци на живот, а какво остава някой да се напъне да се упражнява в демокрация.
цитирай
2. smani - Е все пак не сме пластмасови мазо...
06.02.2009 16:14
Е все пак не сме пластмасови мазохисти.
цитирай
3. lambo - Цифрите обаче са верни.
06.02.2009 17:14
само че циганите ми се струва, са доста повече от 1 милион.

Тези три групи - фанатичните турчоля, преданите червени бабички и купените неработещи цигани, и в 11,30 ч. преди нова Година да ги вдигнеш на избори, ще се явят незабавно пред урните. Разбира се на 100%

И трите групи са неплащачи на данъци, но се разпореждат по този начим с данъците на работещите, но негласуващи "гъбари"

Няма ли задължително гласуване, ако не на тези избори, то най-късно на следващите турчолята на Доган, "законно" ще станат 1-ва политическа сила, Доган - Премиер. И това ще е краят на държавата и нацията ни.
цитирай
4. pllamm - Г-н Маслов, Прослушах и преписах ...
06.02.2009 17:54
Г-н Маслов,

Прослушах и преписах целия наличен в мрежата запис и никъде няма израз „некачествен материал“.

Пояснете моля!
цитирай
5. smani - Доган - премиер! Това вече ще ме н...
06.02.2009 18:12
Доган - премиер! Това вече ще ме накара да напусна страната.
цитирай
6. smani - По-точно
06.02.2009 18:32
Думите на Борисов:
"Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз".
цитирай
7. giorgiocbr - Авторе,
06.02.2009 19:33
Този който каза тази ИСТИНА нито Ви е управлявал през последните 15 години, нито иска нещата да останат така както ги описвате!

Вземете се в ръце и гласувайте, защото е абсолютна ИСТИНА че настоящето ни се определя от циганите, турците и червените бабички!

Не се сърдете на вестоносеца за лошата новина!
цитирай
8. pllamm - Г-н Маслов, Пак прослушах записа и ...
06.02.2009 19:33
Г-н Маслов,

Пак прослушах записа и твърдя, че цитатът Ви е неверен. Изречението:"Най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната.“ не присъства на записа и не ми остава да мисля друго, освен, че е злонамерено добавен.

Ето какво чувам аз:

... Затова не може да продължаваме ние с тая народопсихология - да чакаме някой да дойде да ни оправи. И вие сте пример за това, като не сте дочакали и всеки от вас си е вдигнал торбата кой у Чикаго, кой по Франция, по Италия и си изкарва пари и се оправя.
Идеята ми да съм тук е да можем ваши деца или тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно. То няма как, в България да останат... ами казваш ... това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 - 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост, носталгията и младостта ги води, те си викат: „Ей на! Едно време на Хаинбоаз какъв проход правихме... Имаше един Пешо, еей какъв беше убав...” Все едно, че ще се върне пак. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води под строй и си гласуват за Станишев. И вие като избегахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям.
Лесно е да кажеш: „На теб разчитаме”. Ако така се разсъждава - „На теб разчитаме”, значи след една година ще се издъня и аз...
цитирай
9. smani - Честно казано не харесвам циган...
06.02.2009 19:57
Честно казано не харесвам циганите, турците и червените бабички. Но и материала, от който трябва да избирам, да ни управлява не ми харесва. Разбира се до изборите има още време.
цитирай
10. smani - Г-н Борисов, ако има фалшификация в ...
06.02.2009 20:04
Г-н Борисов, ако има фалшификация в този материал, който вдигна градуса на дискусии; проблема не е мой, нито Ваш. А на лидера на ГЕРБ, който трябва да изясни какво точно е казал в Чикаго.
цитирай
11. giorgiocbr - Г-н Автор,
06.02.2009 20:50
Не мисля, че проблема е в лидера на ГЕРБ.

Нима отричате, че казаното от него е ИСТИНА?
цитирай
12. smani - От скромният автор
06.02.2009 21:51
Не се говори така, когато трябва да се променят нещата към по-добро. Всяка дума трябва да е премерена. Аз съм сигурен, че са останали много хора с потенциал. Но нещата не се получават!
цитирай
13. giorgiocbr - А според скромния Автор,
06.02.2009 22:14
Успяват ли хората с потенциал да го реализират, борейки се с тълпи от купени за по 20 лева и две кебапчета малоумници?

Какъв шанс имат хората с потенциал когато от Турция заприиждат рейсовете със изселници?

Какъв шанс имат хората с потенциал когато в циганските махали се извадят пачките с пари?

Какъв шанс имат хората с потенциал когато червените бабички щурмуват урните под строй?

Точно заради хората с потенциал е крайно време да си кажем ИСТИНАТА в очите!
цитирай
14. bledoin - Прав е Борисов
06.02.2009 22:39
Ако Господин Авторе,поживееш 3-4 години между цигани,ако поработиш 3-4 години в турска стоителна бригада,цялата ти толерантност ще се стопи като пролетен сняг.Едно е да пишеш красиви думи ,а друго е да те ограбват редовно роми от цигански произход.
цитирай
15. pllamm - Г-н Маслов, Аз съм обикновен адв...
06.02.2009 23:08
Г-н Маслов,

Аз съм обикновен адвокат и работя с факти. Освен това съм политически ангажиран като обикновен член на ПП ГЕРБ.

Във времено на интернет, не е проблем на Г-н Бойко Борисов да изяснява какво точно е казал, след като това, което е казал е публично-достъпно за всеки, който желае да го провери.

Затова, не ми се сърдете, но тези които са ви подвели, че нещо е било казано от някого, а то не е, Ви дължат извинение.

Не е моя работа да Ви казвам Вие дали дължите някому извинение.

Бог с Вам!
цитирай
16. анонимен - kompetentno
07.02.2009 01:44
Отделих време и аз чух пасаза за материала.
Точно между 12-тата и 15мин го казва. От този запис: http://e-vestnik.bg/5534 да, може да не е казал, че народа е "некачествен материал" директно, но какво казва? Че народа(материала!) е съставен от турци, цигани и пенсионери, срещу които ГЕРБ се бори(!). Оттука журналиста прави логическото заключение: турци, цигане и пенсионери са кофти, шото са срещу герб и той ги нарича материал. Перфектно заглавие.

Струва ми се че не само аз се почувствах неловко след това титанично изказване на генерала.Нека го прочетем пак:

"Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: “Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше…” Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте… Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: “На тебе разчитаме”. Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз”

Каза също, че Костов е пич и са намерили общ политически език, различен от " Си банк".
А пък Костов официално заяви, че такива разговори не е имало. "На тези избори с ГЕРБ сме конкуренти." А де!
цитирай
17. анонимен - От Груйчо до материала!
07.02.2009 08:53
Аз лично не разбирам драмата на обидените?!?!
Аз за разлика от тях си зная, че съм си материал. И не съм чакал някой да ми каже. И не съм се превърнал в материал вчера. Аз съм си материал от както съм се родил. Преди 1989 г. бях материал за партийните секретари, комсомолските секретари и за всеки пенсионер член на ОФ. Тези които са живели по-дълго знаят за какво говоря! За тези с по-малкия жизнен път е безсмислено да им обяснявам! След 1989 г. нещата станаха по-добри за материала. Тогава бях материал за новите и политици и бизнесмени. Т.е. групата за която бях материал намаля значително.
Сега намаля още - оновно останах материал за политиците. Така че нещата се подобряват.
Аз за разлика от Вас считам, че е задължение на всеки гражданин да упражнява правата си и особено правото си да избира (на глас). Няма избори в България в които да не съм гласувал. И съм го правил винаги с ясното съзнание, че гласувам за тази политическа сила, която считам че носи прогрес. Харесва ли Ви или не но считам, че следващата политическа сила която ще донесе прогрес на България е ГЕРБ. А нея я олицетворявам с Бойко Борисов. Хубав или лош - няма никакво значение - важното е да направим следващата крачка към нормална държава.
цитирай
18. анонимен - От Груйчо до материала!
07.02.2009 09:06
Послепис: С горното влезнах в категорията "лош материал" за Станишев и сие.
цитирай
19. pllamm - До анонимен №16 В пресата, к...
07.02.2009 10:19
До анонимен №16

В пресата, както и от автора на този постинг, въпросните думи се представят и разглеждат като цитат, а не като колаж - позакърпен франкенщайн - плод на нечие отнесено въображение.

Ако някой каже: „Сестра ти снощи я видях след дискотеката“ това не е все едно на „Сестра ти снощи я ххх след дискотеката“, нито е все едно на „Със сестра ти снощи бях след дискотеката“.

Думите имат значение, а злонамереното им използване едеяние укоримо и непристойно.

цитирай
20. анонимен - до plamm - от клана на анонимните
08.02.2009 02:38
г-н P. Борисов, г-н адвокате, г-н ГЕРБ член (мек), г-н номенклатурна юридическа заблуда,
айде стига вече с този политически фанатизъм!!!
на всички материални и нематериални българи вече ни е ясно, че Б.Бойко е само фигура като всички останали политически лидери на различни партии. А тези партии се финансират от сходни приятелски бизнес кръгове и всички дружно си перат парите, договарят, пят и хапват в своите си клубове, като копитото напр и др в банкя, горна баня и т.н. да не изброявам.
а кой какво е помислил, казал, дочул или преписал, не е важно, щото това нема да ни направи по-готини и нема да ни сгрее изстрадалите оскотели души. Целия некачествен материал е събран на едно место - в парламента и партийните организации - независимо под какъв цвят и фалшива идеология - време е да бръкуваме този материал, или, както пее Слави - време е некои да изхвърли боклука - и този некои ще сме аз и другите анонимни българи, които просто искаме по-читав и нормален живот за нас и децата ни. Писна ми от псевдо пламм-енни адвокати, исторически недоразвити президенти, мафиотизирани генерали, червеноармейски министър-председатели, потърчени парламентаристи-еничари и др., които само поддържат една или друга партия, палят фитила за нищо, но после, когато същата тази негова партия се срине, бързо подвиват опашките и сменят цвета и посоката. Are stiga вече - аз съм и ще си остана просто човек, глас от народа - безпартиен!!!
да, политика требва да има, партии също, но те да защитават интересите на народа, а не на една шепа лекета, имащи се за бг елит.
БРАВО на г-н Маслов, че се осмелява да си изкаже мнението, открито, независимо дали това са неговото истинско име и снимка (по-добре да не са) - това е НЕГОВАТА гледна точка, нищо повече.
с неуважение към пламм и неговите съмишленици,
г-н анонимен
българин от село
цитирай
21. анонимен - kapitalno
08.02.2009 02:48
Да остана още някой изненадан от словесната "ария" на столичния кмет Бойко Борисов в Чикаго? Разточителните откровения на лидера на ГЕРБ не са нито новина като съдържание, нито като форма. Те са като песен на фолк певицата Ивана, която самият той обича да слуша.
В българския случай "базовите истини" като "лошия човешки материал" (неграмотните, циганите, турците, пенсионерите - по Борисов) и всички други кофти хора, които винаги избират неподходящите политици, не са нито негово откритие, нито пък предизвикват непоносимост сред публиката. Почти няма българска партия, в която такива неща да не се говорят на маса, но всички внимават да не се изпуснат публично.
В Чикаго Борисов беше откровен и изцяло в образа си на саморасъл политик. Има много други такива - в парламента и дори в правителството. Сега, няколко месеца преди изборите, го застигнаха рисковете на собствения му стил да казва това, което хората пред него искат да чуят в момента. Както казваше мъдрият политик от близкото минало Петър Дертлиев - колкото по-високо маймуната се катери по дървото, толкова и се виждат неща, които не са показване. Това е.
Проблемът е, че Борисов има амбициите да помете "всичко досега", да бъде водач на новото дясно и на политиките, които то носи. На него дори може да се падне задачата да измъква България от кризата...
Но както се видя на живо, политическият "материал" в България не е с нищо по-различен от електоралния.
цитирай
22. pllamm - Г-н Анонимен №20, Анонимността ...
09.02.2009 10:34
Г-н Анонимен №20,

Анонимността дава някакъв шанс на свободното слово, но изреченото от Вас е белег за малодушна нищета.

Това, че нямате кураж да ми отправите от една ръка разстояние изтърканите си подмятания Ви причисляват в армията на страхливците.

Ако имахте да кажете нещо наистина стойностно, щях да Ви уважавам, независимо по каква причина сте предпочели анонимността.
цитирай
23. raylight - Отказът от гласуване
09.02.2009 20:53
е пряко потвърждение на тезата за некачествения материал. Вие все едно на глас заявявате, че одобрявате тази теза като доброволно се отказвате от участието си в демокрацията. НЕгласуването не е протестен вот, а протестно мълчание, само че мълчанието е удобно за викащия.
цитирай
24. анонимен - § anonimus - до адвокат Пламен Борисов, Перник - Люксембург
10.02.2009 02:01
"Набиване на обръчи е действието против напразно изливане." (Пламен Борисов)
Блоговете създават нов тип интернет-публичност, където анонимността не се подразбира, г-н Борисов. Тя почти напълно е изключена. Блогърите като Вас се грижат за своята популярност, стремят се да я разширяват и защитават името си и позициите си като автори.
Малко или много, по дефиниция същината на един блог е егоцентрирана върху неговия автор – повечето автори, Вие в т. ч., го правят за самите себе си, за да изразят себе си и да се развиват. Блоговете не са обединени под някаква идейна шапка като форумите, при тях единственият ориентир е егото на автора. А щом това его определя съдържанието, естествено, че ще фигурира истинското име.
По-четени са именно блоговете, зад които стои определено лице – с име и фамилия, а понякога дори със снимка. blog.bg е основата на повечето български блогове. Така или иначе, г-н Борисов, за момента гражданската позиция в българските блогове е една, а реалната политика в страната - съвсем друга. Проблемите, които дневният ред на блогосферата често изтъква като най-сериозни, в реалното политическо пространство остават нерешени - това е факт!!!
"Кучетата си лаят, кервана си върви."
Анонимността дава някаква закрила на пишещите. Просто така авторите като мен се чувстват по-свободни. Освен това много хора, особено от малките населени места, не са готови да се разкрият.
И последно, г-н Борисов, Вашето уважение не е важно за мен, със сигурност не е важно и за колегата от село, пожелал да остане анонимен. Запазете си уважението за вашия идол Б. Борисов.
anti-Блогър
цитирай
25. pllamm - До Анонимен № 24 Блогосферата ...
10.02.2009 12:23
До Анонимен № 24

Блогосферата Любезни Господине/Госпожо, както и форумите са шанс за свободното слово. Избора дали ще се изявявате под собственото си име или с псевдоним си е лично Ваш. Проблема не е от вчера, и преди хората на словото са се изявявали под друго име.
Нещо повече – мрежата дава възможност и на напълно анонимни като Вас да се изкажат, но най-важно от всичко е да имат какво да кажат или по-точно нещо, което останалите биха искали да чуят. Ако използвате това пространство само за да ругаете никой няма да иска да Ви чете.

Ако ние блогърите сме егоцентрични типове и Вие сте силно против това, що дирите тука. Нали Ви е ясно, че така ни улеснявате в егоцентричните ни деяния, защото, аргументи като Вашите са най-лесно оборими и достатъчно зрелищни за да привличат още читатели. А така расте нашата популярност.

Това за предимството на форумите пред блоговете не го разбрах. Лично за мен между тях няма разлика, доколкото има Гугъл и той може да открие всяка моя форумна неанонимна проява. Мисля даже, че из форумите съм писал повече отколкото в блога си.

Колкото до влиянието на блоговете върху реалната политика – не мога да се съглася с Вас. Значението на блоговете и форумните дискусии тепърва предстои да се разраства. Те вече са инструмент на гражданското общество. В близко бъдеще протестите в мрежата ще имат по-голямо значение от тези на площада.

И накрая любезни Господине/Госпожо вежливостта не е порок. Но привличането на публика с лошо възпитание е лошо по-дефиниция.

С уважение към всички антиблогъри:
Пламен Борисов – адвокат от село, които знае как се набиват обръчи и какъв е смисъла от това
цитирай
26. анонимен - АнонименІ
13.02.2009 22:27
Пламенчо, Георги Стоев говори писа и от полицията помощ искаше но уви - Качественния материал се направи на глух и ЧОВЕКА си отиде.На протеста в София полицаите тъпкаха и мачкаха като башибозук.Кой е кмета на София? Кой ръководи нещата в столицата? Кой е отговорен за дивашкото поведение на полицаите? Какво бил казал Борисов и какво не бил казал, а какво върши и какво не? След като не искат протести само трепане ги оправя а ти си се закачил за думата.Вярно е че си адвокат но Хитлер и Сталин са биле заедно в Полша.За какъв хитлеризъм и какъв комунизъм ни говорят толкова години.Даже не е и политика ами си е чиста проба мръсотия и то глобална.Гор Видал говори същото за Щатите - Политиците се борят за вниманието на бизнесмените(мафиотите) и медиите са само оръжие за постигане на техните амбиции.Да сме били гласували.И като гласуваме какво значение има дали ще е Гочоулу или Дочоулу.Малко се чете в тази държава -

Избирателен закон
 
Алеко Константинов

I. Общи наредби
         Чл. 1. Народните представители както за Обикновеното, тъй и за Великото народно събрание се избират по реда, указан в настоящия закон.
         Чл. 2. Всяка административна околия съставя една избирателна единица и изборът става около централната кръчма; за улеснение на избирателните околии с население повече от 40 000 души жителите могат да не дохождат на избора. Бюрото ще се грижи да пусне вместо тях бюлетини.
         Чл. 3. Когато мястото на някой представител стане  вакантно поради насилствена смърт, изчезвание или неблагонадеждност, министърът на вътрешните дела назначава допълнителен избор, който трябва да се извърши през такъв месец, когато има най-много виелици, за да не се тревожат далечните избиратели.
         Чл. 4. Изборът не се повтаря и трае само един ден; но ако би в този ден да се избере по недоразумение някой порядочен човек, може чрез изгасвание на свещите при взимание списъците изборът да се счете за нестанал и да се повтори следующия неделен ден.
         Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне  вместо тях бюлетините в урните.
          II. Избиратели
          Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
         Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.
         Чл. 8. Не могат да бъдат избиратели:
           1. Лишени без съд от свобода.
           2. Лицата, които без разрешение от правителството напишат свои бюлетини.
           3. Разсъждающите.
           4. Телесно слабите и
           5. Бедните
           З а б е л е ж к а. Всичките съдилища се задължават да осъждат веднага лицата, които полицията, по споразумение с министъра на вътрешните дела, им укаже няколко дни преди избора.
          III. И з б и р а е м и
         Чл. 9. Избираими за народни представители са всички български граждани, които се ползуват с доверие на правителството и имат участие в някое държавно или общинско предприятие. Избираемостта на рогатия добитък подлежи на оспорвание.
          Чл. 10.Не могат да бъдат избрани за представители:
          1. Лицата, които според чл. 8 от настоящия закон нямат право да бъдат избиратели, освен осъдените за злодеяние.
          2. Лицата, които нямат условие с правителството за разни доставки на държавата или нямат предприятия по държавни работи.
          3. Военните лица, които се намират в запас или са разстреляни.
          4. Разсъждающите.
          5. Бедните.
          Чл. 11. Всеки избан за народен представител може да не бъде касиран, ако даде формална клетва, че ще мълчи през всичкото време на сесиите.
          IV. Б ю р о  и  и з б и р а н и е
         Чл. 12. Щом се подпише указът за свиквание избирателите, министърът на вътрешните дела почва да разтурва неблагонадеждните общински съвети и да оказва върху избирателите морално влияние чрез окръжните управления.
         Чл. 13. Председателят и членовете на бюрото се избират по жребие, тялото - от председателя на окръжния съд.
         Чл. 14. Председателят на окр. съд под страх на отчисление не тегли жребие, преди да отбележи някои знакове върху бюлетините.
          Чл. 15. Постоянната комисия своевременно разделя приготвените предварително в канцелариите бюлетини на толкова части, колкото секции има в бюрото. Моментът, когато тези бюлетини трябва да бъдат пуснати в урните, остава на вътрешното убеждение на бюрото.
         Чл.16. Гласуването се почнува в 8 часа заранта, а за пиенето по кръчмите полицията взема мерки от предидущия ден. Всякой от избраните от полицията избиратели може да пие за сметка на безотчетните до безпамятство.
         Чл. 17. В определения за провеждание на изборите ден и час съставеното по известния начин бюро се явява на определеното място и председателят дава на полицията сигнал да почне настъплението.
         Чл.18. На вратата на зданието се изпречват събраните от кръчмите избиратели и с помощта на разнородно оръжие възпрепятствуват да доближи някой до урните.
         Чл. 19. Гласуването става по следующия начин: един от членовете на бюрото привиква избирателите един от един. Повиканият избирател, ако е благонадежден, връчва бюлетина си, сгънат о четири, на председателствующия на секцията, който, като го скрепи с подписа си, спуща го в избирателната кутия; ако ли е неблагонадежден, бюлетинът му се скъсва, а самия избирател го изхвърлят навън, през прозореца или по стълбата, с главата надолу. Осмъртяването не е задължително. Ако всички избиратели се окажат неблагонадеждни, почва се последователното действие на пехотата, кавалерията и артилерията.
         Чл. 20. Гласоподаването е явно и бюлетините се пущат със снопове. Един избирател може да гласува под разни имена, догдето се умори. Пазачите на вратата  имат право да прегледват предварително всяка бюлетина.
         Чл. 21. Със съгласието на полицията може да гласува и този, който не е записан в избирателния списък.
         Чл. 22. Срещу името на всеки избирател, който не е гласувал, членът на бюрото отбелязва, че е гласувал, и пуща в урната приготвени бюлетини.
         Чл. 23. Лицата, които не са записани в избирателните списъци и са пили за сметка на полицията през цялата нощ, нахълтват в тъмни зори в изборното място и заграждат урните.
         Чл. 24. Зданието, гдето става изборът, и съседните с него здания се натъпкват с въоръжена сила. Артилерията може да се разположи и по-надалеч.
         Чл. 25. Запретено е на благонадеждните да отиват на изборите без оръжие или каквото и да било оръдие (тояги, бастони и пр.).
         Чл. 26. Председателят на бюрото бди и внимава: щом се покажат невъоръжени избиратели, дава сигнал на полицията и войската да стреля. Надлежните административни и военни власти са длъжни да го слушат.
         Чл. 27. Властта може да арестува всичките избиратели, ако има достатъчно помещения в града.
         Чл. 28. Избирателните събрания не могат да се занимават освен с избирание на лицата, които са посочени от министъра на вътрешните дела - в противен случай свещите се изгасяват и почват да действуват лицата, указани в чл. 24 от настоящия закон.
          Чл. 29. Щом се свърши гласоподаванието, председателят на бюрото, без да чете бюлетините, обявява за избрани посочените предварително лица и принуждава въоръжените избиратели да подпишат благодарствена телеграма за дадената свобода на изборите. Телеграмите се подават от името на всичките избиратели в околията.
          Б е л е ж к а . Бюлетините, освен действителните, се пазят в окръжната постоянна комисия до проверяванието на избора.
         Чл. 30. Ако във време на гласуванието не успеят да арестуват всички разсъждающи, арестуванието може да се продължи и след гласуванието. Рязанието на уши се предоставя на околийските началници, а за стреляние върху жените изпращат се най-храбрите офицери.
         Чл. 31. Правилността на изборите може да оспорва само министърът на вътрешните дела.
         Чл. 32. Народните представители получават, докле трае сесията, по 20 лева дневни, а нощни им се дават според заслугите и степента на муканието.
         Чл. 33. Начинът за изгасявание на свещите и за упражнение на моралното влияние се определя от министъра на вътрешните дела, който дава на подведомствените си административни органи подробни инструкции по телеграфа. Лентите на подобни телеграми веднага се унищожават.
          V. Н а к а з а н и я
         Чл. 34. Всеки административен, съдебен или други какъвто и да бил държавен или общински служител, който се откаже да изпълни обязаностите, които му се налагат по настоящия закон, наказва се с лишение от служба и опозорявание чрез печата.
         Чл. 35. Председателят и членовете на бюрото, които съзнателно допускат някой избирател да гласува свободно, лишават се от доверието на властта.
          Чл. 36. Председателят и членовете на бюрото, както и проверителите, които се откажат да подпишат продиктувания тям дневник за абсолютна свобода на изборите, изваждат се от служба.
         Чл. 37. Ония, които са назначени за изброявание на гласовете, ако не скрият или не променят неблагонадеждните бюлетини; ако не притурят достатъчно количество благонадеждни и ако не прочитат умишлено само имената на поръчаните кандидати - подвъргат се на екзекуция чрез изгасвание на свещите.
         Чл. 38. Ония от въоръжените избиратели, които окружават урните, ако на поканата от бюрото не се хвърлят върху невъоръжените и не ги разгонят с помощта на оръжието сиизгубват правото да искат служби и предприятия от държавата.
         Чл. 39. Ония, които влязат в избирателното място с оръжие, ако са влезли със съгласието на полицията, нареждат се около бюрото; ако са влезли без съгласието на полицията, наказват се със затвор от 1-3 месеца и глоба от 100-300 лева, а по желанието на министъра на вътрешните дела могат да бъдат предадени на съд и за бунт против държавата.
         Чл. 40. Ония, които окружават бюрото, ако не употребят заплашвание, насилие, бой и убиване, за да накарат неблагонадеждните избиратели да се въздържат от гласоподавание, наказват се със залп от войската.
         Чл. 41. Предвиденото в горните два членове наказание се налага и върху лицата, които са дали средство или по какъв и да е начин са способствували да се извърши един неблагонадежден избор.
         Чл. 42. Ония, които чрез лъжовни известия или други подобни средства не измамят избирателите и не заблудят обществото, опозоряват се чрез правителствените печатни органи.
         Чл. 43. Който без знанието на председателя на бюрото се въздържи от разстрелванието на избирателите, зачислява се в списъка на предателите.
          Чл. 44. Който след изгасявание на свещите се въздържи от разтрошаванието на урните и разкъсвание на бюлетините - губи правото на служба или предприятие от държавата.
           Същото наказание се налага и на ония, които с вик, заплашвание, бой и стреляние не успеят да развалят неблагонадеждния избор.
          Чл. 45. Който умишлено пише точно и вярно преброителните листове или дневника за избора, или пък не прибави или измени нещо в тях, ако така е заповядано - губи доверието на властта и написванието  на дневника се възлага другиму.
          Чл. 46. Когато виновните в делата, показани в чл. 43 от настоящия закон, са държавни или общински чиновници, наказанието се усилва.
          Чл. 47. Непредвидените по настоящия закон престъпни деяния, извършени в избирателното място, не се наказват.
          Чл. 48. Делата за престъпления по изборите се възбуждат направо от министъра на вътрешните дела.
           Чл. 49. Изложените в настоящия закон престъпления, освен по ал. II на чл. 39, не се съдят в общите съдилища.
            VI. О т м е н е н и е
            Чл. 50. Избирателният закон от 8 януарий 1890 год., заедно с измененията и допълненията му, се отменява.
цитирай
27. pllamm - До Анонимен № 26 Аз бях на про...
14.02.2009 14:47
До Анонимен № 26

Аз бях на протеста на 14 януари, но случайно се оказах на другия ъгъл на парламента - откъм университета, а не този към БАН, където се разиграха „събитията“. Там където бях „събития“ нямаше. Обаждаха ми се приятели по телефона да ме питат какво става, а аз отговарях - нищо - само прехвърча по някоя снежна топка. Тъкмо си говорех с един възрастен господин, който ми разказваше как е протекъл последния митинг на НиколаПетковистите през 48 година, как комунистите ги пребили с колове; и тъкмо аз му казах нещо от рода - добре, че днес не са възможни такива работи - последва полицейската атака, която ни разцепи и ни заизтласква към Орлов мост. Вечерта, като гледах репортажите по телевизията, не можех да повярвам къде съм бил. И веднага се сетих, че всички телевизионни камери, още от преди да започне митинга се настаниха до ъгъла на парламента откъм БАН, в очакване на „събития“. Забележете, че от въпросния ден няма нито един обзорен кадър, който да показва, че площада беше пълен.

Човече, всичко е било подготвено предварително! И не, Бойко Борисов, но който и да е не можеше нищо да направи. И добре, че той не дойде, както правеше някога навсякъде където има проблем, защото комунистите вече наистина се страхуват от него и съм сигурен, че няма да се поколебаят да го убият.

А щом си решил да не гласуваш - твоя работа - комунистите точно това искат.
цитирай
28. анонимен - Бойко Борисов не трябваше да се и...
16.02.2009 16:18
Бойко Борисов не трябваше да се изразява толкова директно
цитирай
29. smani - Да беше директен. Малко ми звучеше ...
16.02.2009 17:20
Да беше директен. Малко ми звучеше като Тодор Живков по тембър на гласа и по елементарния начин на изразяване. А сега Серго и Бойко са на път да се прегърнат. Идват избори май се вижда накъде духа вятъра. Червени ГЕРБери ще се получат май.
цитирай
30. анонимен - Gruicho
17.02.2009 00:24
Драги господине, като Ви гледам снимката в профила, силно се съмнявам да сте слушали Тодор Живков на живо, а да не говорим за възможността да направите такова сравнение.
цитирай
31. анонимен - Драги Груйчо
17.02.2009 08:53
Тато не съм го слушал на живо /като вдъхновено ръководеше социалистическото ни Отечество/, а по телевизия и радио, тъй като съм от провинцията. Мога да правя каквито си искам сравнения, защото съм се явявал на толкова изпити, колкото ракийки Вие не сте изпили.
цитирай
32. smani - До Груйчо
17.02.2009 09:54
Снимката не е много актуална. Не си правете погрешни изводи. Аз не съм материал, особено партиен. По неволя бях комсомолски материал. А Вие ако искате да се възприемате като материал - правете го - в свободия живеем.
цитирай
33. анонимен - От Груйчо
17.02.2009 22:37
Съжелявам ако съм обидил някого, особено собственика на блога. Независимо от това считам, че сравнението е повече от неточно. Относно дали искам да съм материал, отговора е между редовете по-горе. За съжаление съзнаваме ли го или не, ние ежеминутно сме материал за обработка от някого. Въпроса е да не го позволяваме. Мисля, че блогът е форма на задочна дискусия и едвали тук му е мястото за избиване на комплекси. Незнаех, че за споделяне на мнение се изисква някакъв ценз, например да си поредния завършил счетоводител или адвокат в незнайно училище, да си трезвеник с очила, и вероятно да си целомъдрен. Обещавам в бъдеще да внимавам с кого контактувам.
цитирай
34. smani - До анонимен г-н Груйчо
18.02.2009 09:02
Г-н Груйчо много искрено съжалявам, ако съм Ви обидил! Хубаво е човек като споделя мнение или контактува да не е анонимен. Така е правилно според мен. Никъде не твърдя, че съм с определен ценз. Най-важното - обичам ракия и салата. Не съм трезвеник и целомъдрен. Вярно с очила съм, но това не е по мое желание, а защото имам проблеми със зрението. Също така съжалявам, че не съм разбрал коментара Ви, относно публикацията - явно такива са ми интелектуалните възможности. С уважение НЕ АНОНИМЕН!!!
цитирай
35. анонимен - Некачествен МАТЕРИАЛ
17.06.2009 17:07
Българина все по малко ще гласува и с пълно право защото наистина няма качествен материал за който да гласува.
Нашите така наречени политици са НИСКОКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ така че изобщо не си заслужава да се гласува за такъв материал
цитирай
36. pllamm - 35, не става с негласуване. Това, ...
17.06.2009 17:58
35, не става с негласуване. Това, което излиза в листите е функция на участието на гражданите в партиите и политиката.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1664173
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930