Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2009 18:30 - Некачествен материал 2
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
0



Някой наскоро ми каза всичко в живота е политика и то мръсна. Не знам дали всичко е политика и дали е непременно мръсна, особено за България, където нещата са много по-сложни от всякъде другаде. Може би човек трябва да напусне Родината, за да види как стоят нещата от страни и най-вече да му се изясни в кочина ли живее, в блато ли или в нещо по-добро. Аз все повече се затруднявам да определям, това което се случва в България добро ли е или зло; лъжа или истина; умно или глупаво; човекът с расо вярва ли в Бог или не; красиво или грозно; творчество ли е или пошла повърня, проникната от силикон. По-лесно ми е някои неща да ги разпознавам като абсурдни. А от къде ли идват най-често абсурдите? Стигат три секунди за правилен отговор. Разбира се от родните законотворци. Поредната супер, мега продукция да направим нещо абсурдно – закон, според който донорството на сперма в България не се заплаща. Логично следва – няма сперма. Не зная този закон стар ли е или нов, но ако е от много далечното минало това не е оправдание, трябвало е да бъде променен.

„От две години България получава сперматозоиди от Дания. Банката за сперма у нас е празна и някои болници са принудени да сключат договори с международни фирми за внос, за да могат да извършват репродуктивна дейност. Това заяви на заседание на парламентарната здравна комисия доц. Атанас Щерев, на което бяха обсъдени изменения в Закона за трансплантация.
Доц. Щерев поясни, че у нас желаещите да бъдат донори на сперма са малко, защото според съществуващия закон за това донорство не се заплаща.”

Е на това му се казва ефикасен метод за намаляване на българите в България. Не мога да си обясня как така си задействахме множество механизми за самозаличаване. Хора емигрират и не се завръщат - първо ги губим тях, там създават поколение - второ губим децата им, които никога няма да се самосъзнават като българи и може би слабо ще знаят български. И на фона на песимистичната картинка за стопяването на българската нация ни съобщиха, че за да се извършва репродуктивна дейност в семейства с такива проблеми се внася сперма от Дания. Е добре, че не е от някоя на юг от нас страна – това вече нямаше как да се коментира. Получава се следното, в следствие на „брилянтния закон”- плаща се за сперма внос от чужбина /едва ли ни я подаряват/, вместо да се плати на българи донори; в репродукцията се внася материал от чужбина, вместо такъв от България. Както се казва няма материал, това е.

Има връзка с предишна публикация:
Задоволих собственото си его, споделяйки моята гледна точка.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1663953
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930