Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 09:56 - ГЕРБ спаси България от политическа криза
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 13498 Коментари: 74 Гласове:
13

Последна промяна: 11.01.2010 10:22


„Ако я нямаше ГЕРБ сега в България щеше да има освен икономическа и политическа криза.” Заяви новият председател на партията. Това е безспорна истина, с която за щастие се разминахме на този етап. И тъй като не се опарихме от тази раелно съществуваща опасност преди няколко месеца, която щеше да ни върне кошмара на 96/97 година, това ни звучи просто като политическо говорене без особено съдържание. И да не се признава този факт от червени, сини и др. ултра виолетови противници на ГЕРБ, това няма никакво значение. Значение за България има настоящата политическа стабилност.
"Единственият ни противник в момента сме си самите ние, които трябва да запазим доверието у хората - за какво ни избраха", каза Борисов пред съпартийците си. "Ние сме наясно, че самоуспокоението и корупцията вървят заедно с управлението, но трябва да ви кажа, че няма да има компромис към всеки, който посегне. Хората искат да бъдат по-сигурни, защото на "светло бъдеще" се начакаха", заяви Борисов. "Всеки ден трябва да сме така ангажирани, сякаш на следващия ще има избори. Целта ни е да се върнем там, където сме били - при средноевропейските държави", посочи Бойко Борисов.

Амбициозна и малко нереалистична цел в условията на икономическа криза и драматичен 20 годишен преход. Къде са Полша, Чехия, Унгария или Словения и къде сме ние. Можем да се сравняваме с Македония, Албания и не смея да кажа и Румъния, защото май сме по-дрипави от последните. След зашеметяващото червено управление на Жан, при което се запознахме на практика с това какво значи инфлация и ефектите от нея върху индивидуалната човешка съдба, играта на белите якички с българските граждани на „Има банка – няма банка” и куче влачи рейс, доброзорлем застраховането на всеки, който имаше магазинче, павилионче или стара кола при „застрахователи” с „добри намерения” и застрахователни агенти с впечатляващи възможности в силовите спортни дисциплини. Последвалият седесарски пир по време на чума и 800-те царски дни, след всички тези драми в най-новата ни история трудно мога да си представя завръщането ни при средноевропейските държави. Но дано, дай Боже.

Финансовият министър също звучи оптимистично: ”….. Първият въпрос е - какво е нужно да се направи, а отговорът е - да се увеличат доходите на хората. Вторият въпрос е - как да се направи това. Отговорът е чрез реформи - повече и успешни реформи. След 20 години преход много реформи все още не са довършени, а някои не са и започвани, коментира Дянков. Третият въпрос е - какъв е приоритетът на ГЕРБ. Отговорът е най-бързо излизане от кризата. „Можем вече да се похвалим с някои успехи. България има най-стабилна фискална политика в целия ЕС”….”  

Какво да се увеличат доходите ли чух!? Как, ааа чрез реформи! Добре, но не отиваме ли пак към – „на "светло бъдеще" се начакаха"..”. Иначе нямам нищо против тук и сега да се случват нещата.

Let There Be Rock





Тагове:   криза,


Гласувай:
13



1. tit - Докарахме я до там -
11.01.2010 10:32
да се радваме, че не сме по-зле!:)
Но може още!:(

Виж - поне AC/DC са на ниво!
Има ток, дето се вика!:)))
цитирай
2. smani - tit :)))
11.01.2010 10:44
Let There Be Rock! Пък да става каквото ще.
цитирай
3. mariani - Нали знаеш, smani
11.01.2010 11:18
който, каквото сам си направи.....:(
цитирай
4. smani - mariani :)))
11.01.2010 11:21
А при нас важи в пълна сила. Майстори сме на тая игра, ама отвътре ни идва, какво да се прави.
цитирай
5. ninaantonova - Не съм убедена, че е така!?
11.01.2010 12:25
За мен (макар, че гласувах за Борисов) това правителство е с най-антисоциална политика от всички до сега. Неориентирано, търсещо на посоки и тука има, тука нема, и започвам да си мисля, че е и некомпетентно. Не може да пълниш държавния резерв, да говориш за по-добро здравеопазване, а да лишаваш инвалиди, хора с трайни увреждания без придружител, социално слаби, пенсионери и т.н. от минималните средства които би трябвало държавата да им изплати навреме, и да казваш, че няма пари в бюджета. Това са прости номерца, и най-неукия ще ги разбере. И не само това, безработен ще се осигурява, ако не може, ще го глобяват с 500 лева! Що за простотия! Ако е сам човекът, и няма пари и няма работа, как ще му вземат тези 500 лева?! А как ще задължат работодателя да го вземе на работа, защото негласно се говори за дискриминация на определена възраст, над 40 години. Ще му вземат дя..... Извинявам се за грубия израз. Това е наистина най-антисоциалното правителство.
цитирай
6. smani - ninaantonova
11.01.2010 12:35
Това правителство не е самото съвършенство и мечтания дрийм тим за България. Но много от инициативите на сегашните управляващи се тълкуват погрешно и остават неразбрани, защото липсват достатъчно разяснения, а от друга страна ние сме чувствителни и скачаме веднага разбрали, недоразбрали.

Това не съм сигурен, че ще бъде точно така:
"И не само това, безработен ще се осигурява, ако не може, ще го глобяват с 500 лева! Що за простотия! Ако е сам човекът, и няма пари и няма работа, как ще му вземат тези 500 лева?!"

цитирай
7. анонимен - :(
11.01.2010 12:48
Айде на говорилнятааааааааа пак задълба едно и също..........Стига! Смени плочата бе!:(((((((
цитирай
8. boristodorov56 - Нали това е фейлетон?
11.01.2010 12:49
Всички са велики!

Д-р Б. Борисов - скоро ще бъде канонизиран.
Ц.Цветанов - милиционерчето Първи носител на Часовника на ББ.
Малечката пицка - уникален молоумник в световен мащаб - най-видното магаре в Източна Европа.
Цецка - Велика поетеса бликаща от дитиримби за ББ.
И т.н., и т.н.

Еба ти `и отбора!

Да ме извинят дамите.
цитирай
9. smani - 7. анонимен - :(
11.01.2010 12:50
Е какво сега, вчера хората имаха конгрес. :)
цитирай
10. smani - boristodorov56 :)))))
11.01.2010 12:54
"Преди изборите и сега на политическата сцена има два варианта. Защо има само два варианта и защо точно тези два варианта? Отговорът се съдържа в пътя изминат от нас по един или друг начин; правилен или не, той ни доведе до тук. Имаше водачи през цялото време, ние ги следвахме, понякога мълчаливи, понякога шумни и емоционални. Винаги си имахме и резервната позиция на наблюдатели, на собствената си съдба. Всичките ни действия и бездействия, пораждаха ефекти, а те от своя страна други действия. Сега фактите са такива, каквито са с любезното съдействие на ефектите от уникалния ни стил на ходене по пътя. Логика, нищо лично. Няма харесване, няма симпатия, няма пристрастие и емоция от началото на 90-те."
цитирай
11. анонимен - Много съдържателен постинг:)
11.01.2010 13:08
Ти си най-умен, личи си:)
Хайде на първа да четат глупавите:)
цитирай
12. smani - 11. анонимен
11.01.2010 13:10
Ха ха ха! С анонимни коментари не можеш да ме класираш на първа, нито аз с това, че ти пригласям. Има нови правила в блога!!! :D

В общата статистика вече няма да влизат анонимните коментари,
нито тези направени от автора на постинга.
цитирай
13. анонимен - Ха ха ха!
11.01.2010 13:22
Препоръчан:))))

http://voxpopuli.blog.bg/novini/2010/01/11/vragyt-v-moeto-leglo-strahyt-na-gerb.470452
цитирай
14. анонимен - Идиот
11.01.2010 13:43
България имала най-стабилната фискална политика.Това ми прилича малко на Румъния при Чаушеско когато хората ядоха камъни няколко години за да се пъчи вожда им ,че нямат външен дълг.Ако си малък да ти кажа ,че свинекомплексите се охраняваха от въоръжени войници.Сега си представи ,че ти стоиш в къщи без работа,покрива ти капе,през прозорците вее,тока ,водата ,телефона и тв са ти изключени.Облечен си с дрипи и няма какво да ядеш.Колата ти отдавна е на трубчета.Обаче ти се тупаш в гърдите и се хвалиш ,че нямаш заеми.Съседа ти има кредити обаче си кара колата,ходи на работа ,ползва си всички блага на цивилизацията .Ти какво избираш.А разликата между икономика и икономия е като разликата между красавица и краставица
цитирай
15. анонимен - България стабилна?!?!
11.01.2010 14:59
Искрено се надявам да се шегуваш и да не защитаваш това жалко правителство!!! Какво ни е стабилното- тая държава става МВР държава. Ще си играем на тука има тука нека престъпници!!!
Не очаквам нищо от това правитлество, не случайно не гласувах за тази псевдодемократична партия. И изобщо десните какво разбират от демокрация. Това ако е демокрация!! Това е анархия!
цитирай
16. smani - До анонимен идиот 14
11.01.2010 15:03
Дъра бъра. Някой в България да яде камъни, напротив населението затлъстява. Никога българите не са останали без хляб на масата и няма да останат.
А пък това ти видя ли го, че свинекомплексите се охранявали от войници и то въоръжени. А автоматите какви бяха 5.45 или 7.62.
цитирай
17. smani - grobarq
11.01.2010 15:09
Другите два варианта, ако не управляваше ГЕРБ:

1. Управление коалиционно БСП-ДПС

2. Невъзможност да се състави парламентарно мнозинство - политическа криза. От там нататък всичко е за сметка на нашия джоб и бит.
цитирай
18. анонимен - smani
11.01.2010 15:12
Демек искаш да ми кажеш че сме нещо като удавници за сламка. Еми добре, но пак до никаде няма да стигнем. С измиването на ръцете с БСП и ДПС ще си останем на едно ниво!!!
цитирай
19. kass - smani
11.01.2010 15:14
да пълниш резерва в условията на криза, егати приоритета... За първи път съм толкова скептична...
Поздрави Стани!
цитирай
20. анонимен - Идиот
11.01.2010 15:22
Дъра бъра но явно ти си 20-30 год затова не говори глупости.Камъните и войниците се отнасят за Румъния при Чаушеску.И какъв е тоя комсомолски плам и радост ,че управлява ГЕРБ.Вчера на паркинга пред НДК нямаше кола под 200 000.Как тези делегати са успели да се замогнат при лошото управление на тройната коалиция.Доста от делегатите не можаха да минат през рентгена на входа защото бяха с оръжие,което е законно най-вероятно ,но да отиваш на конгрес с пищов ми изглежда доста мутренско.И за твое сведение нашата фирма работи за Мини Марица -Изтот и ТЕЦ-2 и от както е ГЕРБ на власт не са ни платили нито лев.Затова пуснахме повечето хора в къщи .Така е с всички фирми ,които работят за МВР,армия,БДЖ и т.н..Така ,че по-леко радостта,че като ти чета писанията ми се струва ,че живеем в различни държави
цитирай
21. smani - grobarq
11.01.2010 15:23
http://smani.blog.bg/politika/2009/12/04/ne-iskame-li-gerb-idva-bsp.448219
цитирай
22. smani - kass :)))
11.01.2010 15:26
Ива ти си симпатяга не можеш да бъдеш скептична! :)
цитирай
23. haralanov - Изпаднал съм в нещо като умиление...
11.01.2010 15:29
От големите управленски успехи на ГЕРБ!Баро гаджо,както казват циганите...
цитирай
24. smani - До анонимен идиот 20
11.01.2010 15:33
Разбрах, че говориш за Румъния, но сравнението ти с България в наши дни хич не го бива.
За лъскавите коли разбрахме, че само червените ли да се търкалят в скъпи коли. За останалите забранено ли е?
И за каква радост става дума - публикувах думи на Борисов и Дянков и казах, че ми звучат оптимистично и нереалистично.
цитирай
25. smani - haralanov
11.01.2010 15:36
Добре е да няма неуспехи, че пак ние ще го отнесеме.. :)
цитирай
26. flyco - :)
11.01.2010 15:43
„Ако я нямаше ГЕРБ сега в България щеше да има освен икономическа и политическа криза.” Дали от скромност Бойко не каза "ако ме нямаше мен сега..."?
БГ-цирк, ежедневен и непоправим.
цитирай
27. анонимен - Прав си!!!
11.01.2010 15:43
анонимен написа:
Дъра бъра но явно ти си 20-30 год затова не говори глупости.Камъните и войниците се отнасят за Румъния при Чаушеску.И какъв е тоя комсомолски плам и радост ,че управлява ГЕРБ.Вчера на паркинга пред НДК нямаше кола под 200 000.Как тези делегати са успели да се замогнат при лошото управление на тройната коалиция.Доста от делегатите не можаха да минат през рентгена на входа защото бяха с оръжие,което е законно най-вероятно ,но да отиваш на конгрес с пищов ми изглежда доста мутренско.И за твое сведение нашата фирма работи за Мини Марица -Изтот и ТЕЦ-2 и от както е ГЕРБ на власт не са ни платили нито лев.Затова пуснахме повечето хора в къщи .Така е с всички фирми ,които работят за МВР,армия,БДЖ и т.н..Така ,че по-леко радостта,че като ти чета писанията ми се струва ,че живеем в различни държави



Забрави да кажеш като спомена мутри и миналото на Б.Б. Тежко ни е горко. Сега мафията му е взела мерника и се заяжда с него като убива този и онзи.
И в БСП има някакви богаташчета и мутри,но като тези от герб просто няма. То какво говорим- ГЕРБ е новото БКП,само че онова май бе по добре. Имало е работа,нямало е частници. Нека да оплюват Живков,но познавам хора които с носталгия си спомнят за онова време!!! А за това време, едва ли в бъдеще ще имаме добри спомени!
цитирай
28. monarchism - Напротив, червенушките се плашат ...
11.01.2010 15:45
Напротив, червенушките се плашат именно от политическа криза, защото при една такава, много от тях ще останат зад борда.
Запазването на статуквото е изцяло в техен интерес.
цитирай
29. smani - flyco
11.01.2010 15:46
Да генералът е благороден и скромен. :)
цитирай
30. smani - grobarq
11.01.2010 15:47
За последните 20 години няма да имаме добри спомени!!! А питаш ли се ЗАЩО???
цитирай
31. smani - monarchism
11.01.2010 15:50
Възможен е и такъв сценарий.
цитирай
32. анонимен - smani
11.01.2010 15:54
Приятел, наричам те така макар и да имаме различни позиции тук защото имам добро мнение за теб и друг път съм коментирал при теб!!! През последните 20 години ни управляват псевдодемократи които просто са станали демократи забравяйки своето минало. Забравили са през кое време са учили, кой бил в Москва и в други градове на СССР, а сега някои от тях са най върли противници на тези неща!!! Плюс това никой нищо не дава, само граби. Има и още. Коя партия превърна и даде тласък на Доган и той стана герой 1990. Да тогава съм бил бебе, но съм слушал какво е е било!!! СДС- те му дават, СДС управлява с Доган преди да дойде царя. Това никой не го помни. Всички партии са виновни за превръщането на Доган в чудовище!!! А сега протестират. Преди 20 години се появиха и мутрите- тогава символ на простащината, днес символ на добре облечени бизнесмени с бели якички. Темата за тези 20 години е доста обширна, така че спирам до тук, но има и още и още.....
цитирай
33. smani - grobarq
11.01.2010 16:02
Приятел, да съгласен! И аз имам добро мнение. Екстра, перфектно!

Сега за годините си знаеш не малко за изминалите 20 години. Много добре! Трябва и още неща да допълниш, полезно е. И аз непрекъснато научавам нови неща или осмислям стари..
цитирай
34. анонимен - smani
11.01.2010 16:07
Ами да- има какво да уча още, не съм роден научен я. Знам защото се интересувам като гражданин на Република България. Някои хора на моите години нищо не знаят
Аз след малко ще ставам, така че ти желая Лека вечер!!!
цитирай
35. smani - grobarq :)))
11.01.2010 16:10
Лека и на теб!
цитирай
36. анонимен - dina
11.01.2010 16:13
Ще го напиша просто и ясно,защото явно от намеци нищо не разбираш-вчера наконгреса беше елита на ГЕРБ ,който преди една година цицаше здраво и спонсорираше тройната коалиция.Сега тези господа -другари дойдоха на конгреса с возила , на които и Меркел не се вози.Нямам нищо против богатите хора.Имам против тези, за които в песента се пее" Аз ще съм със таз,която е на власт".А 90% от делегатите са такива-до вчера бяха комбина с тройната коалиция.Сега са върли гербаджии.А дали е уместно сравнението питар работниците от БДЖ ,които днес стачкуват за заплати,фирмите ,които фалираха и тепърва ще фалират защото правителството прави икономии ,а не икономика.Ако си свалиш розовите очила мже и да прогледнеш ,но май е безнадеждно
цитирай
37. boristodorov56 - Сякаш не става въпрос за България?!
11.01.2010 17:29
smani написа:
Другите два варианта, ако не управляваше ГЕРБ:

1. Управление коалиционно БСП-ДПС

2. Невъзможност да се състави парламентарно мнозинство - политическа криза. От там нататък всичко е за сметка на нашия джоб и бит.



Не е ясно нали една политическа и финансова - истинска - криза няма за е по здравостловна от управлението на д-р Б.Борисов.

Ми да смятаме:


- 6 000 000 000 - от разликата в стойността на АЕЦ,
- ? - за проекта "Бойко Борисов",
- ? - за приятели от рода на В.Златев,
- ? - за 10 % обичайните за министрите,
- ? - за некомпетенстността му,
==================================
?? 000 000 000 - всичко управление на ББ


Всеки да добави според представите си и сметката е ясна.

Пладнешките кражби, които ще започнат малко по-късно и ББ няма да може да озапти никого, защото парламентарното му мнозинство ще се пропука, ако
ги ограничи да крадат.

Или си мисли някой, че се страхуват от поста и влиянието му, или лично от клоуна ББ?!
цитирай
38. анонимен - Всички коментирате, възмущавате се и сте против..
11.01.2010 19:16
..автора на постинга, но нима има друга алтернатива?
Помислете малко и направете предложения. Лесно е да не сте съгласни с дадена позиция, но къде са ви преложенията, питам аз??!
Браво, Смани! И този път си на ниво!:)
Разбира се, че ББ е решението за момента, другите ги видяхме, а нов на хоризонта още не е изгрял...
:D
цитирай
39. анонимен - смеячи много, сеячи хич
11.01.2010 19:23
за какво говорим тогава
цитирай
40. анонимен - ДС е на ниво
11.01.2010 19:33
Не се притеснявайте,няма начин десарите да нямат поредния месия!Друго ме тревожи,и то е,че гласуваме все за БКП...
цитирай
41. haralanov - Хм...
11.01.2010 19:41
Нищо чудно след четири години да се налага да ни спасяват от ГЕРБ!Той ББ не беше ли пазвантин на Тодор Живков и на Крадлив дедо..?Пък и не беше ли главен секретар на МВР в правителството на НДСВ и ДПС..?Що автора на текста забравя за това..?
цитирай
42. smani - :))) В началото всичко е мирно и спокойно, но в един момент напрежението неминуемо нараства!
11.01.2010 19:42
анонимен написа:
..автора на постинга, но нима има друга алтернатива?
Помислете малко и направете предложения. Лесно е да не сте съгласни с дадена позиция, но къде са ви преложенията, питам аз??!
Браво, Смани! И този път си на ниво!:)
Разбира се, че ББ е решението за момента, другите ги видяхме, а нов на хоризонта още не е изгрял...
:D

цитирай
43. lubopitstvo - smani
11.01.2010 21:33
Гърция била пред фалит. Награбили над незнамсикакви заеми - в пъти повече от нашите.
Ако бяха излели други нови заеми у нас, нямаше да ни е зле.
Живот назаем. И нямаше да има и политическа криза. Балонът, разбира се, се пука все някога.
Колкото до герб, мнението ми ти е ясно.
В България винаги негативната прогноза се е оказвала правилната. За съжаление.
цитирай
44. smani - lubopitstvo
11.01.2010 21:41
Влизам в блога и ме блъсва пушек! Питам се защо???
Каква била работата, на блогърката и приятел Любопитство й пуши главата! :) По едно време димът се разсея, значи има положителна развръзка. :)))

Между другото от много места чувам, че в Гърция се лъже и краде много, дори повече, отколкото тук. :D
цитирай
45. lubopitstvo - smani
11.01.2010 21:44
Аз пък влизам в блога и ме блъсва липсата на полтическа криза, благодарение на герб, за което ме уведомява моя голям приятел - smani!

Положителна развръзка ще има в някоя паралелна вселена :)))

Между другото, чувам от очевидци, че на всичкото отгоре били и пословично мързеливи и спокойни
:D
цитирай
46. анонимен - wah taa sravniavka AC/DC i Pojrnikar LI/SI
11.01.2010 21:49
aftureeEEE, abe ka moje da meshavis AC/DC s teia perfektni kreteni, be. Edinstvenno Boiko stava za nesto s negowoto PhD i to nesto mezdu pozrnikar i pydar. I to samo ako plamne perukata na Rumito Jeleva ot napynite ii da prikazva umno i pydigard ako dysteriata na Bobisov se razpla4e kogato vidi Rimiana Jeleva. W tozi kriti4eski moment za celata BG nacia BB ste nalaga BB ama iako ti kazvaaam leli oPeno, iako. Onia Stoil, deto stoial zastanal dokato Bojko go byhtial zastoto Sterkyta pla4ela nisto nem da e. on BB kato po4na da byhti BB ona sterkata ste se razpla4e oste povece i tova vtororto BB ste zeme da byhti prvoto BB i ste stane edna spirala, ta ne znam ti kazvam. naj nakria samo mir da e dvete li4nosti na BB ste sko4at i utrepat taa revla i taka nasita Narod ste potegli Pojarnikaria i ni gyk ni myk, tihi4ko i kroti4ko sto kato vidime ko staa s revliovcite- koi she zapla4e a?
цитирай
47. smani - :))) Егати, абе ти ме разби! Здрав смях пада! Як коментар, голяма развеселявка!:)))))
11.01.2010 21:59
анонимен написа:
aftureeEEE, abe ka moje da meshavis AC/DC s teia perfektni kreteni, be. Edinstvenno Boiko stava za nesto s negowoto PhD i to nesto mezdu pozrnikar i pydar. I to samo ako plamne perukata na Rumito Jeleva ot napynite ii da prikazva umno i pydigard ako dysteriata na Bobisov se razpla4e kogato vidi Rimiana Jeleva. W tozi kriti4eski moment za celata BG nacia BB ste nalaga BB ama iako ti kazvaaam leli oPeno, iako. Onia Stoil, deto stoial zastanal dokato Bojko go byhtial zastoto Sterkyta pla4ela nisto nem da e. on BB kato po4na da byhti BB ona sterkata ste se razpla4e oste povece i tova vtororto BB ste zeme da byhti prvoto BB i ste stane edna spirala, ta ne znam ti kazvam. naj nakria samo mir da e dvete li4nosti na BB ste sko4at i utrepat taa revla i taka nasita Narod ste potegli Pojarnikaria i ni gyk ni myk, tihi4ko i kroti4ko sto kato vidime ko staa s revliovcite- koi she zapla4e a?

цитирай
48. анонимен - do smani
11.01.2010 22:35
47-mi, ako na teb towa ti smeshno priateliu, to az umiram ot strah 4e ot edin pojarnikar na Ot4et moe da se izvydi edin BG-Pino4et. ta togawa ste rabereme koia sterka e revla i koi deca padat ot etajite i t.n. ina4e poniakoga izdraskam nekoe polu -ese, polu -laino. kef ako ti e haresalo, kef ako te e rasmialo.
i nezabravai-pozarnikarite naj-nakraia se smeiat, osobenno edin ot tiah...
bydi zdrav i kysmetlia NG
46- nomer
цитирай
49. demokratizator - Така е
11.01.2010 23:31
Съгласен съм с автора по отношение на стабилността и избегнатата политическа криза точно на прага на навлизането на икономическата такава - наистина се случи добре, че ГЕРБ дойде на власт, погледнато от този ъгъл. Инак по принцип не мисля, че фискалната политика на правителството е най-добрата, а и наистина това с увеличаването на доходите сме го чували някъде май. :)
цитирай
50. smani - demokratizator
12.01.2010 08:45
Чудо трябва да стане, за да се увеличават доходите, но знае ли човек! :)
цитирай
51. анонимен - В историята няма ,ако беше това,щеше да е така
12.01.2010 09:13
И Уго Чавес не се радва на такава Всенародна (гъзоблизна) любов.
цитирай
52. lubopitstvo - Да се говори
12.01.2010 09:36
за увеличаване на доходи в условия на пазарна икономика, е чиста демагогия.
цитирай
53. borsi - ГЕРБ и Бойко Борисов излязоха измамници като Иван Костов и Царя !
12.01.2010 11:01
ГЕРБ и Бойко Борисов излязоха измамници като Иван Костов и Царя !

За 6 месеца (!) не са наказали и не са вкарали в затвора ни един крадец в тая държава!

Нито Мургина е в затвора (Крала ДДЦ от нашите данъци, за над милиард лева!), нито са вкарали там някой корумпиран съдия или прокурор.

Зад гърба на нацията се договориха с мафиотите от БСП и ДПС.

На Доган барбекюто стои.
Едно шибано, никакво барбекю от 5 реда тухли не пожелаха да съборят, а какво остава да се възлагат на тях надежди да оправят нещо друго освен джобовете си и те, като всички преди тях.

За да налеят още пари на Румен Овчаров, БСП и енергийната мафия, качиха цените на газ, парно, бензин и какво ли не, досъсипвайки икономиката.

Вместо да съкратят паразитната държавна и общинска администрация (само "експертите" дето пишат Европроекти - който чудно защо ги няма? - към правителството са 2000 човека със средна заплата и премии над 1200 лева месечно) качиха данъците на българския бизнес и българския потребител.
Мафия са и тия.

За съжаление ГЕРБ са поредното разочарование, което от 20 години ни натиква икономически в Африка и обезлюди страна, била с 9 милиона население преди 20 години!
20 шибани години чакам някой да сложи най-после малко ред в тая страна, европейски правила и да натика боклуците в пандиза!
Че м..а им, на мен живота ми мина в реформи през месец! Колко още да ги чакаме?
Ако 6 месеца не са им стигнали да вкарат нито един боклук в затвора, колко десетилетия да ги чакаме?

Най-лесно и за ГЕРБ се оказа да качи цени и данъци, да създава крадлива, неефективна бюрокрация, да тъпче джобове и да замазва следите на предишните башибозуци.
Нали са "колеги" в разсипията - Гарван гаравану око не вади.
цитирай
54. smani - borsi
12.01.2010 11:22
Само да уточня, доколкото знам разбира се - правителството не може да наказва и да вкарва в затвора. Има си компетентни органи за тая работа.
А с последното изречение се създава впечатление, че едва ли не сегашните управляващи са съсипали и обезлюдили България.
цитирай
55. borsi - Правителството има МФ и МВР, а с тях може да набута до живот, всеки корумпиран съдия в затвора!
12.01.2010 11:24
smani написа:
....


Не ми скачай с тоя изтъркан номер.

Правителството има МФ и МВР, а с тях може да набута до живот, всеки корумпиран съдия в затвора!
Независим съд, не значи всеки боклук в съдебната система да прави което му е кеф, да пие, да краде и да си урежда близките на сладка държавна служба за наша сметка!
Ако един престъпник от съдебната система "не могат" да натикат в затвора, значи са не правителство, а мафия и те.

И не съм казал, че са само те обезлюдили България. Само казвам, че са поредното разочарование и поредните измамници в договорка с тези преди тях - Иначе няма обяснение качването на цените - след като се знае чии джобове пълни то - На БСП и мафията около Р. Овчаров

За 6 месеца, освен качване на данъци и цени - нищо друго, камо ли нещо полезно за нас!
цитирай
56. smani - borsi
12.01.2010 11:29
Ясно, но МВР започне ли да набутва в затвора, за каква форма на управление говорим?

цитирай
57. borsi - А според теб как се решава проблема с корумпираните съдии и прокурори на запад? Баят ли им, кафе ли им правят или ги молят да престанат?
12.01.2010 11:35
smani написа:
Я...

А според теб как се решава проблема с корумпираните съдии и прокурори на запад?
Баят ли им, кафе ли им правят, или ги молят да престанат?

Айде стига. Не сме слезли от дърветата да ни се говорят басни.
И ние малко свят сме видели и сме прочели това онова ;)
Демокрация значи еднакви правила за всички, а не права за боклуците и никакви такива + нови данъци за населението!
Това си е феодализъм!

Ти са си чул за някоя силно развита икономически феодална държава?
Аз понеже не съм. Поне не и на тази планета ;)


ПС: Понеже съм ходил в Македония - то там македонците никога не говорят за сметки за ток, цени на бензин, телефони или парно.
За тях сметките за тези неща не са проблем!
Само този факт може да покаже, че тази страна водила война само пред 10 години е по-добре.
Скопие е пълно с пенсионери, млади хора, семейства които за никъде не бързат, усмихнати и любезни, никой не псува, а държавните служби работят и не са така обрасли с паразитна бюрокрация която само яде пари без да дава нищо, като тук.

Там се усеща държава, има ред, а първата работа на тяхното правителство преди 3-4 години бе да натика 200 митничари в затвора!

Работят хората, а не са женски полов орган като нашите крадливи мисирки.

Колко митничари имаме в затвора тук? Нито един!
цитирай
58. анонимен - За пръв път гласувам за партия, к...
12.01.2010 13:21
За пръв път гласувам за партия, която да оправдае доверието ми след това. Става въпрос за ГЕРБ. Следя отблизо икономическата ситуация и съм наясно какви реални сериозни опасности имаше, ако не беше здравата ръка на ГЕРБ. България беше пред колапс и вероятна необходимост от външни капитали да я спасяват. Особено в началото на миналата година, докато дефицитът се засилваше, а БСП декември 2008 раздаваше излишъци за каквото им падне. Радвам се, че ГЕРБ управляват. Ако някой очаква, че с нови управляващи бързо ще стигнем по стандарт Германия, значи е или пълен лаик, или твърде болезнено пристрастен към Станишев, Доган и сие.
цитирай
59. анонимен - Идиот до 58
12.01.2010 13:48
Не знам колко отблизо следиш икономическата ситуация ,но едно е да следиш друго е да разбираш.И сега като сме единствената държава ,която за сега няма нужда от външна финансова помощ е заслуга на ГЕРБ ,така ли.Че да вземат икономическите гении от тая партия да разрешат световната икономическа криза за 2-3 месеца щом стават така лесно нещата.До сега твоите любимци се занимават само с икономии, а не с икономика.Ако държиш 5 лв в джоба си и не ги харчиш ,колкото и да ги стискаш те никога няма да станат 6 или 7 лв.А целта на икономиката е точно това -да прави от 5 лв поне 6 лв.Или както е казал един човек преди много години ПАРИ- ПАРИ ПРИМ.Другото са алабалистики за разбирачи от икономика като теб
цитирай
60. smani - 58. анонимен
12.01.2010 14:03
Да, до този момент удържат фронта. А БСП раздаваше и през 2009г., къде с надежда за победа на изборите, къде умишлено, та следващите да сърбат попарата.
цитирай
61. анонимен - Самоосигуряващите се и фермерите ще плащат от 27 до 41 лева повече през 2010 г. - А МУРГИНА ????????
12.01.2010 14:46
Леки промени и десетократно увеличени санкции за работодатели предвиждат корекциите в социално-здравното осигуряване за 2010 година. Потърсихме зам.-териториалния директор на НАП - Пловдив, Стела Петкова, за да представим новостите в кодекса, които влязоха в сила от 1 януари т.г.

Здравни осигуровки

Има лоши новини за хората, които от 1 януари 2007 до 1 октомври 2008 г. не са внасяли редовно здравни осигуровки. Досега се приемаше, че лицата, които имат пропуснати най-много 3 здравни (може и непоредни) вноски за 15-месечен период имат право на безплатно медицинско обслужване. От тази година регресивният срок е 36 месеца. Ако имате пропуски от 2007-а и 2008 година и се нуждаете от лекарско обслужване, трябва да внесете прескочените до 3 години назад здравни осигуровки.

Самоосигуряващите се лица - свободни професии, еднолични търговци, съдружници, както и земеделските производители ще усетят рязка промяна в сумите за здравно осигуряване, които са внасяли преди и сега.

През 2009-а самоосигуряващите се отчисляваха 8 процента върху 260 лева, а от тази година базата се увеличава на 420 лева. В абсолютни цифри това означава, че вноската от 20.80 лева през м.г. се вдига на 33.60 (плюс 12.60 лв.).

Още по-осезателно ще усетят промените земеделските производители. Досега те ползваха преференцията да внасят медицински осигуровки, изчислени върху една четвърт от минималният осигурителен доход. Тази четвърт се равняваше на 65 лева миналата година и така месечното им здравно отчисление беше 5.20 лева. От тази година базата се променя на 240 лева, а месечната здравна вноска се увеличава на 19.20 лева (плюс 14 лева).

Иначе размерът от 8 процента за здравното осигуряване се запазва същия от миналата година, така както и процентното разпределение на вноската между работодател и работник - 60 към 40.

Социални осигуровки

Въпреки че осигуряването за пенсия пада с обещаните 2 процента, на практика държавата ще събира доста повече от самоосигуряващите се и от земеделските производители. Причината е същата като при здравните осигуровки - промяната на минималния осигурителен праг от 260 на 420 лева. Това означава, че ако през миналата година едноличните търговци, свободните професии и т.н са плащали по 48.80 лева месечно (18 процента), сега, при намалената ставка, ще броят по 67.20 лева (плюс 18.40 лева). Сметката е вярна за родените преди 1 януари 1960 година. За родените след 31 декември 1959-а изчислението е друго заради добавените 5 процента за допълнителното задължително пенсионно осигуряване. Досега те са отчислявали по 59.80 лева, отсега нататък сумата нараства на 88.20 лева (плюс 28.40 лева).

Ако сумираме увеличението от здравните и пенсионни осигуровки, то можем да обобщим, че месечният разход за самоосигуряващите се се увеличава с 31 лева, ако са родени преди 1 януари 1960 г. За останалите допълнителният разход е 41 лева.

При земеделските производители, родени преди 1960 г., вноската е била 11.70 и става 38.40 (плюс 26.70 лева). А за родените след - се вдига от 14.95 на 50.40 (плюс 35.45). При тях сумираните отчисления за здравни и пенсионни осигуровки са 57.60 и 69.60 лева според възрастта.

Промени има и при останалите професии, тъй като там са увеличени минималните прагове средно с 4.85 процента.

Ново за работодатели

Работодателите вече са задължени да внасят осигуровки и върху неначислени възнаграждения на служителите. Това трябва да става до края на следващия месец след падежа на заплатите. Тоест, независимо дали работниците са получили заплата, или не, независимо дали, ако са получили, тя е начислена или не, работодателят трябва да изплати осигуровките на НОИ и Здравната каса. При неначислени възнаграждения вноските се изчисляват на база минимална работна заплата, а след начислението се довнасят.

Драстично се вдигат санкциите за еднолични търговци и юридически лица при неподаване на декларации в персоналния регистър. Досега те бяха от 500 до 5000 лева за юридическите лица и от 50 до 500 лева за ЕТ. От тази година се увеличават десетократно. До 20 000 лева става глобата за невнесени осигуровки.

Безработните
Трайно безработните, които не ползват никакви обезщетения, трябва да внасят за здравни осигуровки по 16.80 лева месечно (8 процента върху 210 лева). До края на януари те трябва да подадат декларация образец 7 в НАП

http://www.vedomost.info/latest-news/372-osiguritelni-novini/3281-paradoksat-na-osigurovkite-uzh-padat-a-se-vdigat
цитирай
62. lubopitstvo - smani
12.01.2010 14:59
не ми отговаряш, не гласуваш..., сега да не се изпокараме на политически теми! :)

п.п. Анонимен 61 е напълно и абсолютно прав за всичко.
цитирай
63. monarchism - Леки промени и десетократно уве...
12.01.2010 16:23
анонимен написа:
Леки промени и десетократно увеличени санкции за работодатели предвиждат корекциите в социално-здравното осигуряване за 2010 година. Потърсихме зам.-териториалния директор на НАП - Пловдив, Стела Петкова, за да представим новостите в кодекса, които влязоха в сила от 1 януари т.г.

Здравни осигуровки

Има лоши новини за хората, които от 1 януари 2007 до 1 октомври 2008 г. не са внасяли редовно здравни осигуровки. Досега се приемаше, че лицата, които имат пропуснати най-много 3 здравни (може и непоредни) вноски за 15-месечен период имат право на безплатно медицинско обслужване. От тази година регресивният срок е 36 месеца. Ако имате пропуски от 2007-а и 2008 година и се нуждаете от лекарско обслужване, трябва да внесете прескочените до 3 години назад здравни осигуровки.

Самоосигуряващите се лица - свободни професии, еднолични търговци, съдружници, както и земеделските производители ще усетят рязка промяна в сумите за здравно осигуряване, които са внасяли преди и сега.

През 2009-а самоосигуряващите се отчисляваха 8 процента върху 260 лева, а от тази година базата се увеличава на 420 лева. В абсолютни цифри това означава, че вноската от 20.80 лева през м.г. се вдига на 33.60 (плюс 12.60 лв.).

Още по-осезателно ще усетят промените земеделските производители. Досега те ползваха преференцията да внасят медицински осигуровки, изчислени върху една четвърт от минималният осигурителен доход. Тази четвърт се равняваше на 65 лева миналата година и така месечното им здравно отчисление беше 5.20 лева. От тази година базата се променя на 240 лева, а месечната здравна вноска се увеличава на 19.20 лева (плюс 14 лева).

Иначе размерът от 8 процента за здравното осигуряване се запазва същия от миналата година, така както и процентното разпределение на вноската между работодател и работник - 60 към 40.

Социални осигуровки

Въпреки че осигуряването за пенсия пада с обещаните 2 процента, на практика държавата ще събира доста повече от самоосигуряващите се и от земеделските производители. Причината е същата като при здравните осигуровки - промяната на минималния осигурителен праг от 260 на 420 лева. Това означава, че ако през миналата година едноличните търговци, свободните професии и т.н са плащали по 48.80 лева месечно (18 процента), сега, при намалената ставка, ще броят по 67.20 лева (плюс 18.40 лева). Сметката е вярна за родените преди 1 януари 1960 година. За родените след 31 декември 1959-а изчислението е друго заради добавените 5 процента за допълнителното задължително пенсионно осигуряване. Досега те са отчислявали по 59.80 лева, отсега нататък сумата нараства на 88.20 лева (плюс 28.40 лева).

Ако сумираме увеличението от здравните и пенсионни осигуровки, то можем да обобщим, че месечният разход за самоосигуряващите се се увеличава с 31 лева, ако са родени преди 1 януари 1960 г. За останалите допълнителният разход е 41 лева.

При земеделските производители, родени преди 1960 г., вноската е била 11.70 и става 38.40 (плюс 26.70 лева). А за родените след - се вдига от 14.95 на 50.40 (плюс 35.45). При тях сумираните отчисления за здравни и пенсионни осигуровки са 57.60 и 69.60 лева според възрастта.

Промени има и при останалите професии, тъй като там са увеличени минималните прагове средно с 4.85 процента.

Ново за работодатели

Работодателите вече са задължени да внасят осигуровки и върху неначислени възнаграждения на служителите. Това трябва да става до края на следващия месец след падежа на заплатите. Тоест, независимо дали работниците са получили заплата, или не, независимо дали, ако са получили, тя е начислена или не, работодателят трябва да изплати осигуровките на НОИ и Здравната каса. При неначислени възнаграждения вноските се изчисляват на база минимална работна заплата, а след начислението се довнасят.

Драстично се вдигат санкциите за еднолични търговци и юридически лица при неподаване на декларации в персоналния регистър. Досега те бяха от 500 до 5000 лева за юридическите лица и от 50 до 500 лева за ЕТ. От тази година се увеличават десетократно. До 20 000 лева става глобата за невнесени осигуровки.

Безработните
Трайно безработните, които не ползват никакви обезщетения, трябва да внасят за здравни осигуровки по 16.80 лева месечно (8 процента върху 210 лева). До края на януари те трябва да подадат декларация образец 7 в НАП

http://www.vedomost.info/latest-news/372-osiguritelni-novini/3281-paradoksat-na-osigurovkite-uzh-padat-a-se-vdigat

За какво говориме? Банда комуноиди, вършеещи по руски модел. Много скоро еуфорията по Бойко Мутров и неговата комунистическа клика ще стихне, виждат се вече първите проблясъци на недоволство.
цитирай
64. smani - 99.5 % от коментарите не са по темата
12.01.2010 16:39
Крайни мнения, негативни коментари, да не казвам злобни. Голяма част анонимни - е защо се криете да не вие страх от Бойко. Така, сега пък влизаме и в подробности, които всеки ги знае. Някъде да съм написал нещо конкретно в постинга, за което да се хванете и да ме убеждавата в обратното??? Освен това започвате да се оплаквате. Нека да е ясно бих искал да ви помогна, но нямам възможност. Пак казвам коментарите не са по една обобщаваща публикация на тема ПОЛИТИКА.
Тоест моля нидейте рива или поне не го правете анонимно! :)))
цитирай
65. smani - Ама как ще се изпокараме!? Аз съм категорично против! Сакън и дума да не става!!! :))) Отивам да гласувам.
12.01.2010 16:42
lubopitstvo написа:
не ми отговаряш, не гласуваш..., сега да не се изпокараме на политически теми! :)

п.п. Анонимен 61 е напълно и абсолютно прав за всичко.

цитирай
66. анонимен - :)))))))))))
12.01.2010 23:42
Тоест моля нИдейте рИва или поне не го правете анонимно! :)))))

цитирай
67. анонимен - :(
13.01.2010 10:37
И ти си анонимен. Шмани, какво е това, име ?:)
цитирай
68. smani - 67. анонимен
13.01.2010 11:22
шмани друг път - Смани
цитирай
69. анонимен - Ще гласувам за НДсв
14.01.2010 04:41
Аз ще гласувам за НДсв защото най-добре живеехме при тяхното управление. Втори път за Герберите няма да гласувам.
цитирай
70. svilen75 - Ех, Шмати, явно не само Бате Бойко е ...
14.01.2010 22:17
Ех, Шмати, явно не само Бате Бойко е достоен наследник на Комунистическата партия. Ти като един предан гербовски комсомолец веднага щом мине конгреса и хоп - ода за Партията в блога. Бравос, бравос, така се прави, Бате Бойко скоро може да те попупа по рамото, да те погали по главичката и да те покаже за назидание пред строя :))). Само, дето, Шмати, малката ти главица не може да проумее, че Бате Бойко не е извадил България от никаква политическа криза. Тя кризата си стои, а той дори я задълбочава. На ход е поредния резил - представянето на Желева в Брюксел. Ама европейците са умни хора, не можеш да ги баламосваш като средностатистическия ни гласоподавател чакащ поредния месия, хората там могат да мислят и посредствеността не минава метър.
цитирай
71. smani - svilen75
15.01.2010 08:39
Ако имаше политическа криза и то задълбочаваща се, едва ли щеше да ти е до коментари в интернет. Изобщо осъзнаваш ли какво означава политическа криза, особено за страна като нашата? Съмнявам се!
цитирай
72. svilen75 - А ти осъзнаваш ли??? Дълбоко се с...
15.01.2010 15:17
А ти осъзнаваш ли??? Дълбоко се съмнявам. Значи според твоята логика добре, че е Бате Бойко, за да можеш пишеш в блога си ;)
цитирай
73. smani - Абе Свиленчо
15.01.2010 15:58
нидей ми рива и ти сега. :D
цитирай
74. svilen75 - Кой реве??? Присмивам ти се. Или ...
15.01.2010 17:20
Кой реве??? Присмивам ти се. Или по-скоро ти се чудя на плиткоумния акъл какви глупости ражда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1664449
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930