Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2010 10:50 - ГЕРБ дойде на власт с обещанието да се бори срещу престъпността и го прави, както никое друго правителство досега
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 9768 Коментари: 33 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как да анализирам това, което се случва в момента – първи стъпки в демокрацията или светлина в тунела, изчистване от тинята полепнала навсякъде и по всичко в България. Както и да се каже все ще е вярно. Този октопод, който се хвана в мрежата не е майтап работа. Това е най-страховитото нещо, което излезе наяве през второто полувреме на почти загубения за нас мач, който се играе между България и призраците от миналото. През първото полувреме знаехме имената на октопода, пипалата му бяха сред нас и в един момент всичко изчезна само привидно, някъде на почивката между първите и вторите мъчителни десет години. Оказа се, че този втория октопод, невидимия е по-страшен и по-опасен от първия, защото не виждаш достатъчно ясно причината за безверието, отчаянието, усещането за безнадежност и липса на добра перспектива. Фактите разкриват трудната за преглъщане истина, че правителствата управлявали България до 2009г. са отглеждали октопода с грижата на майка закрилница и са ни хвърляли прах в очите с твърдението - ние сме правова, демократична държава. Хора това, което беше до сега не е демокрация, това е нещо страшно, сън, кошмар, масова мозъчна промивка на един почтен и чист народ. Питам се кое е по-страшно тоталитарно управление и власт или управление на престъпни групировки, които унищожават всякаква надежда на почтения човек за нормално съществуване и развитие.  Правителството в момента е една добре работеща машина за справяне с най-големия проблем за нас българите, а именно престъпността. Но истината е, че вече губя вяра за ефективността му след предприетите мерки и не защото се съмнявам във волята на правителството, а защото силно се съмнявам във волята на системата. Системата, която не искам да я наричам правораздавателна, защото не го заслужава. Призрачният театър струва ми се, се премести от политическата сцена в коридорите на съдебната власт. Едни хора ги водят в залите с белезници, след което ги пускат – липса на достатъчно доказателства. След време шоуто се повтаря - сега пък липса на свидетели. Ясно, да очакваме развръзката със звездите от сцената в бъдеще неопределено време или никога. Периодично един човек излиза и казва правото е сложна материя. Да де, да, не е толкова лесно и просто закоравял престъпник да го пратиш там, където му е мястото. Философията е сложна материя, правото е да служи на гражданите, а не да оставя на свобода престъпниците да пият кръвта на обществото. От Европа, а и като слушам изказванията на новия посланик на САЩ, вече до там са го докарали, че почти се молят на системата /правораздавателната/ да си свърши работата, защото това е важно, от това зависи бъдещето на България. На нас, живеещите тук и сега не ни остава нищо друго, освен да го обърнем на молитва и да се присъединим към молбата на белите хора по света – бг системата /правораздавателната/ моля свършете си работата. Този октопод, който излезе от дълбините, върне ли се обратно там, от където е дошъл означава загубена битка за демокрацията и правовата държава.


Тагове:   както,   власт,   никое,   Обещанието,


Гласувай:
8



1. allbi - не знам, не разбирам и не желая да се задълбавам
15.02.2010 11:32
само стискам зъби и прогонвам мисълта
дали тази борба не е поредното разчистване на сметки - отново за наша сметка
цитирай
2. smani - allbi :)
15.02.2010 11:44
Разбирам те. Нямаме кой знае колко възможности, освен да се надяваме и да вярваме. И да настояваме за законност.
цитирай
3. tit - Гущерът си къса опашката!
15.02.2010 12:11
За кой ли път!
Виж, проблема е много деликатен, защото все още разсъждаваме тотоалитарно. Правото на доказателствата трябва да се защитава съсъ зъби и нокти /нещо, което няма да направим/. Понеже сега започват с вероятни бандити и престъпници. А утре?
Ако утре престъпник се окаже всеки неудобен на властта?
цитирай
4. panazea - Ех , колкото и неприятно да звучи , след хубавите празници ,
15.02.2010 12:34
тези, които не получиха наказание в затвора , после ги разстреляха показно!
Така че , те трябва да молят да бъдат осъдени, така поне ще имат шанс да останат живи!
Я се върнете малко назад във времето и вижте тези, които започнаха прехода къде са?
Ами да ! Правилно!
Ето това ги чака бивши и настоящи ! И ако някой си мисли , че ще се измъкне от железната хватка , много се лъже!
цитирай
5. smani - tit :)
15.02.2010 12:48
Мисля, че нямаме основания да се тревожим за силово, тоталитарно управление, все пак член на ЕС сме. Вярно доказателства трябва да има за демократично правораздаване, но при нас нещата са толкова очевидни, фрапиращи, съпроводени от нагли демонстрации, че дълбоко се съмнявам липсата на доказателства да е причина за неработещата система. До там се е стигнало от чужбина да ги подканят добронамерено под формата на съвет да вкарват престъпниците зад решетките.
цитирай
6. smani - panazea :)
15.02.2010 12:55
Точно го каза! Липсата на държава в този случай създава благоприятни условия да си разчистват сметките помежду си. Проблемът е, че тогава винаги остава един, който е още по-силен и опасен.
цитирай
7. panazea - Смани,
15.02.2010 13:01
Този път няма да се съглася с теб!
В исторически план , когато разбойници върлуват , няма значение как ще ги наречем , имало ги е откак свят светува , та
разбойниците, понеже нямат задръжки , се избиват помежду си!
И никой от тях не остава, разбираш ли, НИКОЙ .
А работните хора си продължават живота , все едно нищо не е било!
цитирай
8. smani - Панацеа,
15.02.2010 13:05
разбирам какво казваш. Никой няма да остане. Ама сигурна ли си в това. Виж тук при нас никнат като гъби. Маса престъпни босове се изтрепаха, но се появиха нови. Не им се вижда края. Не знам може да си права.
цитирай
9. gratcia - Не мисля, че престъпността ще има ...
15.02.2010 13:16
Не мисля, че престъпността ще има край някога. Както казваш, Смани, едни си отиват, други заемат местата им. И така ще си я карат, за съжаление.
А ние, простолюдието, се чудим как да съществуваме всеки ден.
Въпреки, че апелирах да Живеем Живота, трябва да си призная, че в момента само го съществуваме. И то пък един живот ...
цитирай
10. tit - Все пак победителите не ги съдят!:)
15.02.2010 13:17
Ще ми се да си прав и да възтържествува справедливостта - поне за малко, обче - трудно ми е да вярвам!
Аз съм убедена, че трябва да бъдат съдени - и заграбеното да се върне в хазната. И да се ползва по предназначение!
Щото иначе -трепят се и преразпределят територии за грабене!
цитирай
11. smani - gratcia :)
15.02.2010 13:27
Въпреки това трябва да настояваме и да не спираме да искаме да има закон и ред. Това е единствения начин в държава, която се опитва да бъде демократична.
А твоят апел е човешки и е за хора, да не го смесваме с боклука на планетата.
цитирай
12. panazea - Исторически погледнато , когато се образуват банди , те
15.02.2010 13:31
се създават в определен момент! Следващи поколения не се забъркват с тях ! Няма да се родят млади разбойници ! Разбираш ли! Младите ще се отвратят от това и няма да попълват местата на отпадналите!
цитирай
13. smani - tit :)
15.02.2010 13:33
Няма значение кой прав, кой крив. Важно е да има законност. Съдбоносно важно е.
За смях сме станали - от чужбина да ни посочват кои са ни бандитите и да ни молят да ги осъждаме; остава и западняците да се ровят за неоспорими доказателства по съответните дела.
цитирай
14. smani - panazea :)
15.02.2010 13:37
Ясно - разбойническия период си има начало и край по обективни причини. Дано, дано така да бъде и при нас.
цитирай
15. chara - аз си мисля, че е прибързано да се дават квалификации
15.02.2010 15:50
Но, дори и да приемем, че това е "Октопод-а", то това е ... противниковия Октопод.
"Нашия" си го пазим и си го отглеждаме.
Когато правителството (и в частност Б.Б.) посегне на собствения Октопод - тогава ще повярвам в искреността на намеренията за борба с организираната престъпност. До момента има непотвърдени обвинения и мощна PR пушилка.
цитирай
16. haralanov - С нищо не са се справили ГЕРБ
15.02.2010 16:10
Докато не видя осъдени и вкарани в затвора Мургина,Трактора,Топлото,Хамстера,Черепа и т.н.и т.н.,дотогава за мен ще е ясно,че ГЕРБ никаква не са я свършили!PR-а да си го правят по друг начин!И стига с това,че ги хващат,пък те ги пускат.Октопод,Мафия но нито един осъден!Това е абсурд!
цитирай
17. rat - Това е една от вендузите на някое от ...
15.02.2010 16:10
Това е една от вендузите на някое от пипалата на октопода. Адмирирам тази операция. Но в Бг положението е много тежко, когато става дума за организирана престъпност. Тотално са изпуснати от контрол нещата. Тотално.
Представете си висш съветник в ДАНС да се окаже наистина престъпник от такова ниво..........Разбира се, съдът трябва да докаже тази вина.
цитирай
18. анонимен - само лъжа
15.02.2010 16:22
бойко продължава да разчиства тъмното си минало
тежко ни
цитирай
19. smani - chara
15.02.2010 16:32
Прибързано е да се подценяват и омаловажават призраците на миналото, а именно тежката артилерия на БКП - Държавна сигурност, спец. агенти, барети обучени да упражняват физически и психологически натиск и да понасят такъв върху себе си.
цитирай
20. smani - haralanov
15.02.2010 16:41
Добре нека да приемем, че не си прочел втората част на постинга и не си чул за нито една критика на ЕС по отношение на съдебната ни система. Следва пояснение - системата /правораздавателната/ е независима, да, ама не. Не обслужва партийни интереси и няма натиск - да, ама не. Не е обществена тайна, че по върховете, а и по-надолу на системата /правораздавателната/ има застаряла и не толкова застаряла като човешки ресурс червена дружинка. Е тогава за КАКВО говорим???
цитирай
21. smani - rat
15.02.2010 16:49
"Представете си висш съветник в ДАНС да се окаже наистина престъпник от такова ниво.........."
Това би било шокиращо за страна от ЕС или за САЩ, но за нас не. На какво ли не се нагледахме.
цитирай
22. mrazekoff - Дали пък
15.02.2010 17:04
пипалата на този октопод не са найвече в съда и праворазадаването???? Колко от престъпниците влязоха досега в затворите???? Мисля, че обществото трябва да обърне очи тъкмо в тази посока, защото от там са всичките беди и всеки търси начин да прави всякакви гимнастики, но не и да търси правото. Помислете само колко явни престъпници се изплъзнаха.....от лапите на закона, а ние кучетата си лаем след този керван, който си върви и не спира.....
цитирай
23. smani - mrazekoff
15.02.2010 17:29
Приказките, че правото е сложна материя или няма достатъчно доказателства са вече банални. Едва ли някой вярва вече на това. Системата работи, но като каква....?
цитирай
24. haralanov - До smani
15.02.2010 18:00
За какво говорим ли?
За медиен PR на ББ.
цитирай
25. анонимен - Правото не е сложно материя-нап...
15.02.2010 18:50
Правото не е сложно материя-напротив проста е.Но когато гледаме тия постановки е просто смешно.Гледах внимателно репортажа от това дело.След изслушване не свидетелите показанията на които бяха по-скоро какво са чули или прочели.Съдийката обяви почивка и отиде да пише решението си.Върна се след 30 мин и ооо чудо чете без прекъсване мотивите си цели 25 мин .Хайде сега всички коментиращи тук да кажат това възможно ли е -да напишеш нещо за 30 мин и да го прочетеш за 25.Ами не е .Затова мисля ,че решението е написано предварително а процеса беше театрална постановка ,но съдийката преигра.Иначе аз по-скоро смятам ,че тия юнаци са ги правили нещицата в които ги обвиняват но съда не трябва да се превръща в инструмент за разчистване на сметки.Защото на следващите избори ще дойдат други герои на власт и цирка ще си продължи
цитирай
26. svilen75 - Шмани, още като видях заглавието ...
15.02.2010 19:17
Шмани, още като видях заглавието сред избраните линкове на постинги в днес.бг се сетих за теб. И каква изненада - поста е твой :))), защо ли не се учудвам :). Ще оправдая очакванията ти, че аз имам малко по-различна гледна точка, но ще я изложа, когато имам малко повече време.
цитирай
27. smani - Нека държавата да си разчисти сметките с престъпността. Няма против никой, предполагам.
15.02.2010 19:36
анонимен написа:
Правото не е сложно материя-напротив проста е.Но когато гледаме тия постановки е просто смешно.Гледах внимателно репортажа от това дело.След изслушване не свидетелите показанията на които бяха по-скоро какво са чули или прочели.Съдийката обяви почивка и отиде да пише решението си.Върна се след 30 мин и ооо чудо чете без прекъсване мотивите си цели 25 мин .Хайде сега всички коментиращи тук да кажат това възможно ли е -да напишеш нещо за 30 мин и да го прочетеш за 25.Ами не е .Затова мисля ,че решението е написано предварително а процеса беше театрална постановка ,но съдийката преигра.Иначе аз по-скоро смятам ,че тия юнаци са ги правили нещицата в които ги обвиняват но съда не трябва да се превръща в инструмент за разчистване на сметки.Защото на следващите избори ще дойдат други герои на власт и цирка ще си продължи

цитирай
28. smani - До Свиленчо 75
15.02.2010 19:40
Интересно каква е тая по-различна гледна точка! А да видим! :)
цитирай
29. smani - За какво говорим ли? За медиен PR ...
15.02.2010 19:42
haralanov написа:
За какво говорим ли?
За медиен PR на ББ.


Е сега да крият какво са направили ли? Тогава какви коментари щеше да има...
цитирай
30. анонимен - Много шум за нищо
15.02.2010 20:51
Две групировки - едната на власт, другата в опозиция, се бият за сенчестия сектор на икономиката. В тази битка може да има жертви, но няма да има осъдени и победители.
цитирай
31. chara - 19. smani О, далеч съм от мисълта да омаловажавам
15.02.2010 22:14
каквото и да е действие на управляващите. Най-малкото е неразумно.
Но ... когато погледнат със същите очички към собствения Октопод - тогава ще съм сигурна в намеренията им.
цитирай
32. demograph - Споко
18.02.2010 00:29
След всяко тръскане на Ябълката все пак падат.. гнили круши.
Сега падат октоподи....ще дойде време и за брането на Ябълките.
Благодаря за коментара ви по руската мъгла, която нежно си ни обгръща.
Но мисля, че тази година може и да берем ябълки, макар и в мъглата..
цитирай
33. zaw12929 - Всеки има свой неподражаем стил!
18.02.2010 23:24
Всеки има свой неподражаем стил!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1664434
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930