Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2010 17:29 - Защо на Цветанов му е по-голям
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 4347 Коментари: 15 Гласове:
7

Последна промяна: 08.05.2010 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Само четири пункта повече и супермен вече е застрашен. Веднага се появиха надежди на много „доброжелатели” на Б. Борисов, че това ще постави началото на едно противопоставяне в политическа партия ГЕРБ и вероятно отслабване на позициите на премиера в собствената му партия. Разбира се надеждите за такъв сценарий от страна на „доброжелателите” са напълно напразни и ще си останат в кръга на мечтите. Премиерът няма да се подаде на някакви момчешки емоции /както им се иска на някои/, заради проучване направено през м. април с извадка от 1200 души. Също така Цветан Цветанов е достатъчно умен, за да си помисли изобщо за някакви революции в ГЕРБ и поемане на ръководната роля. Модерната социология не греши, но едно е представителна извадка с мнение на определен брой хора за определен месец и друго е нагласа и вот на избиратели на национално ниво. Вярно е, че в последните месеци вниманието на обществото е насочено към шумните МВР операции с екзотични имена, които се отразяват мултимедийно. Полицаите действат твърдо и безкомпромисно и прибират лошите. За това мечтае българина поне от 15 години и ето днес е реалност, случва се. Няма как да не повлияе върху рейтинга на МВР шефа и дори в процентно отношение ученика да надмине учителя: 60 процента за Цветан Цветанов и 56 процента за Бойко Борисов. В българското общество има две паралелни негативни емоции. Едната е по линията на ниския стандарт на живот, а другата, която е с по-силен емоционален заряд е по линията на престъпността, липсата на справедливост и правила. Цветан Цветанов работи точно в онази гореща зона на обществена нагласа и емоция, която има нужда от безкомпромисни действия, бързина, ефективност и твърдост. За първи път МВР шеф показва с дела, че държавата не се страхува от престъпниците и е готова да постига реални резултати в тази насока. За българите това означава много и е цяло чудо, че Цветанов води на Борисов само с 4 пункта. Но само това ли е причина за високия рейтинг на вътрешния министър. Има и още нещо, което съществено допринася за 60-те процента. Цветан Цветанов започна да се появява активно в медийното пространство по време на учредяването на партия ГЕРБ. От тогава до този момент /при положение, че сега заема ръководен държавен пост/ прави впечатление изключително умереното му, балансирано, коректно и дори скромно представяне пред камера. Ц. Цветанов, който за разлика от предишни ганьовци, станали министри започват да се перчат и позират сякаш светът е техен, демонстрира точно обратното. Говори умно, ангажирано, отговорно и открито, успява да вдъхва доверие. Държи се естествено, без да си придава ни най-малка важност. Цялостното му медийно поведение до този момент не носи негативи, а обратното никога негови думи не биха подразнили аудиторията, нито тона, с който са изказани те. Няма да е пресилено ако се каже, че това е универсален политик, който би се харесал навсякъде в Европа, а защо не и в България, въпреки горещия ни балканско-просташки темперамент.    



Гласувай:
8



1. ploudinperper - Ако бъда искрен, откровено ще кажа,
08.05.2010 18:27
че и двамата са се вързали с червен конец,
когато са си ги мерили - т.е. за нищо не стават.

Цецко Милиционерчето - европейски политик?

Ми то тогава д-р Бойко си е световен,
и както твърди Атила - с право е номиниран за Нобелова награда!
цитирай
2. smani - А тези по-европейски ли ти изгле...
08.05.2010 18:34
А тези по-европейски ли ти изглеждат, особено последното милиционерче:
Богомил Бонев
Емануил Йорданов
Георги Петканов
Румен Петков???

А Серго ставаше ли за нещо???

цитирай
3. monna - Смани, там откъдето идвам....
08.05.2010 19:27
....всички говореха за Бойко Борисов...Колко корав бил и ...и..голямата работа..!:)
Но тъй като аз не съм гледала това интервю ..като се прибрах...го изгледах..
Хареса ми позицията му, реакцията му на някои доста неудобни въпроси...
И твоето мнение се покрива с това на моите приятели...
Ще отида да го копирам и да подкрепя коментара си, защото сигурно и други хора
не са го гледали...

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/videos/video/2083916886-Boyko_Borisov_Za_krizata_i_Bulgaria.html
цитирай
4. smani - monna
08.05.2010 19:59
Бойко си е такъв, какъвто е. При него всичко е въпрос на чест. :) Харесваме, нехаресваме той ще управлява няма друг. Но предишните с нищо не бяха по-добри от него, даже напротив!
Благодаря за линка.
цитирай
5. monna - И аз мисля, че колкото и да роптаят някои...
09.05.2010 14:09
...поне на този етап...няма по-добра алтернатива от ББ.
За предишните...не искам да си спомням...всеки остави след себе си една осрана пътека, която ще смърди в историята ни...

ПП Голямо затишие, при теб?! Да не би да наближава...буря?!:)))
цитирай
6. анонимен - на кой е по голям
09.05.2010 15:24
Ау, ам,че казвайте бе хора на кой му е по голям - та нали размера е важен - да се знае - голям, с тен лъскав,як - те тва и парите, многото пари командват шибания свят - дано изчезне скоро от лицето на земята
цитирай
7. smani - monna
09.05.2010 18:04
Рядко се случва такава тишинка след политпостинг, но хубавичко и спокойно! :)
цитирай
8. dbi - И аз се подразних от заглавието на материала
09.05.2010 23:24
Само ще допълня, че няма комунист, който да харесва Бойко....
цитирай
9. smani - dbi
10.05.2010 08:53
Няма да се притесняваш! :)
цитирай
10. ploudinperper - Да не мислиш, че разликата е много голяма?
10.05.2010 20:34
smani написа:
А тези по-европейски ли ти изглеждат, особено последното милиционерче:
Богомил Бонев
Емануил Йорданов
Георги Петканов
Румен Петков???

А Серго ставаше ли за нещо???





Пич, уж имаш вид на по-сериозен човек!

цитирай
11. ploudinperper - Подозирам, че не ги влече хумора ти.
10.05.2010 20:37
smani написа:
Рядко се случва такава тишинка след политпостинг, но хубавичко и спокойно! :)



Съжалявам - майтапа ти е доста кофти.
цитирай
12. ploudinperper - Не се превъзбуждайте - Бойко Мухобойко - е проект на ДС (разбирай комунистите).
10.05.2010 20:46
dbi написа:
Само ще допълня, че няма комунист, който да харесва Бойко....


Просто изразява интересите на един от двата управляващи клана на ДС в политиката,
които се редуват от 20 години.

Сещаш ли се какъв требе да е человек за да е пазвантин първо на др. Тодор Живков и после на имотите на Лукойл у нас, които възлизали на над 16 милиарда евро?

Тази теория я взех назаем от един блогер в блог.бг - защото е най-правдоподобна. Ако се има предвид факта, че кинтите движат политиката, а кинтите са руски - резонно е да защитават руските интереси, а бат`ти Бойко да е троянсксият кон на проруските интереси у нас.

Чувал съм, че който дава парите - той поръчва музиката - е, по чия музика според теб играе Бийчо, ако дължи състоянето си на руснаците???

Въпросът дори не е с повишена трудност.

А, Смани - как го виждаш, приятелче?
цитирай
13. ploudinperper - Това ти го подарявам да се образоваш - пействах го от един постинг, но забравих, чий беше - да ме извини автора!
10.05.2010 20:56
"Тезата на човека,който се качи във влака от Своге бе,че Цветанов няма да успее,защото дейността му зависи в крайната фаза от съда.Престъпниците имат много пари,съдиите са корумпирани и приемат „мотивите” /б.м.мангизите/ на престъпниците.Човекът даде много примери,а аз го бъзикнах за цеха за дрога в Опицвет.Според него съдът е разпарцелиран между партиите и съдилищата в Своге,Видин и Костинброд са към ДПС и са най-корумпираните в страната.Даде пример с журналистката Бенатова,дето малко я набил един циганин във Видин,но в съда го оправили.Най-могъщият съд в страната пък бил СРС и за да му стане някой председател,плащал на ВСС милиони,за да го назвачат.Човекът каза,че е от Ломско и във Видин била същата работа,съдът бил парцелиран към ДПС.Всичко,каза той,има цена: заемането на ръководен пост в съда,отлагането на дело,решение по дело,но парите,които дават от ВСС за да заемат пост там били много.За шеф на районен или апелативен съд се давало от 100 000 нагоре,но после се избивали само с един удар.Тарифите били променени по времето на Тачева,като скочили страхотно.Човекът каза,че ако Цветанов не следи със СРС шефовете на съдиите или няма сред тях агенти,той въобще не знае,какви ги вършат.Алексей Петров,чието арестуване изкачи високо рейтинга на Цветанов до нищо нямало да доведе,защото той бил захарче в сранение с висшите магистрати.И още две инстанции имало над Цветанов,които,можели да сринат рабатата му.По-нисшата била зам.президентът Марински,който имал сертификат от Първанов да помилва затворници,а над него бил Парламента.Но там тарифата била космическа.До сега успял да я плати само Ванко-1 и Татяната го оправила.
Човекът говори още за Искра Федосова,която дължала извисяването си на министър Петканов,с когото била близка.Тук вече се намесих и аз като казах,че и аз,ако имам възможност,бих желал да осъщества контакт с такова едро нещо,за да почувствам,че върху мен има жена.Фидоската елиминарала всичките си конкуренти за нотариуски в Монтана и печелела по 4-5 000 лв.на ден.
Друго,което разказа ломчанинът бе за осиновяването на деца от избръмчали съдийки.Запомних някаква си от Силистренския съд и бившата шефка на СРС,Костова.Не бяха само тези.Толкова семейства,каза той,искат да си осиновят деца,съдът дава децата на самотни избръмчали жени да ги съсипят.
По въпроса,който му поставих,дрогата от Опицвет,той каза,че веднаж Цветанов и Борисов са усетили силата на мафията,но май са забравили.Имало е разработка на главния секретар на МВР,престъпниците са били хванати,но във ВКС приели „мотивите” им.Оправдала ги е близка съдийка на Иван Григоров с име Тихчева,в пенсионна възраст.Тарторите се казвали Младенов и Велков,после станали уважавани бизнесмени.Единият от тях представил чак във ВКС документ,че е наркоман.Съдийката присъдила,че произведените 660 кила наркотик са били за него и го оправдала.Какво е станало с дрогата,човекът каза,че не знае.Тук отново се намесих аз.Казах,но това е равносилно пред съда да се представи документ от здравно заведение,че на някоя жена й е изтекло кръв колкото е обема на яз.Искър и съдийката да уважи този документ.Има съвпадения на цифрите в случая,защото дрогата била 660 килограма,като една доза е от 5 до 20 милиграма,а в язовира пък се събират 660 милиона куб.м.вода.Колкото на съдийката /в пенсионна възраст/ може да й изтече кръв,колкото обема на яз.Искър,точно толкова и представилият пред ВКС документ за наркоман може да си изяде сам дрогата."


Не се коси - има по-чоруци и от мене!
цитирай
14. smani - ploudinperper
11.05.2010 09:00
Благодаря за активността. Много емоция, много нещо. Малко си се отделечил от темата.

Никъде не твърдя, че някой е ангел!
Само казвам защо на Цветанов му е по-голям!
А кажи не съм ли отговорил на въпроса си?
цитирай
15. monna - :)))
12.05.2010 16:29
Чак сега видях провокативното заглавие, Смани!
И съм коментирала, най-спокойно...дори два пъти...
Ти, ползваш прийомите на журналистите от жълтата преса..."90% от врабчетата на София са гейове" :)))...за да им се чете вестничето...
Друг път ще внимавам в заглавието, преди да взема активно участие в агитката при теб, даааа..!!!
Само Миньор!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1664590
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930