Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 12:58 - Странни неща стават
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 1 Гласове:
5



Странни, странни; колко да са странни. Едни лъгали и продължават, други крали и се оляли, трети само гледат отстрани и пак са недоволни от нещо. И какво му е странното на това, не се разбира – това е обичайно. Странното е, че начало има, край няма. И недоволните не им омръзна да се мръщят и да гледат лошо. Крайно време е да приемат нещата, каквито са. Има и по-трудно и по-лошо, да вероятно по-лесно и по-добро също е възможно да се случва, но това си е въпрос на съдба. Малко се разминаваме по отношение на впечатленията. Не е проблем. И това си е обичайно. Ето на президента Първанов му е странно, че се провеждат полицейски акции: "Стават странни неща в България." "Не може да не ви прави впечатление, че покрай онези необходими действия на полицията, които трябва да респектират престъпността, успоредно с това сме свидетели на доста радикални действия, които прехвърлят границата и които са част точно от този стремеж да се внуши, да се създаде страх в обществото”, каза Първанов. А на мен не ми е странно и съм сигурен, че на няколко милиона също не им е странно, нито виждат „доста радикални действия, които прехвърлят границата”. А има ли обикновен, простосмъртен, почтен човек в България, който да го е страх от полицията? Трудно ми е да повярвам, че има страх в обществото, но щом казва президента може и да е така. Вероятно имаме предвид различни общества. Обществото на политиците и обществото на обикновените хора.   Журналистчета, които не са дори от България и от българска медия и са далече, далече от познаване на обстановката за една, сигурен съм напълно непозната за тях страна се притесняват: Имало опасност да заприличаме на полицейска държава.   „Внимавайте какво си пожелавате, защото може да го получите. Миналата година българите гласуваха мускулестия бивш полицейски началник Бойко Борисов да стане техен премиер. Той им беше обещал, че няма да жали никой и нищо в борбата с организираната престъпност. Със сигурност успя да постигне нещо различно.” сп. "Икономист"
Какви забележителни познания за страната ни! Само моля, моля не говорете надменно за нас като за страна от третия свят!

„Атмосферата на безнаказаност, която беше превзела България, в общи линии си отиде.”

Това е най-вярното изречение в цялата статия!

„Арестите на знакови фигури са едно, а действителното осъждане на престъпник в навременен и прозрачен процес е съвсем друго. Съдилищата в България продължават да работят отчайващо бавно и когато ги обвиняват за това, съдиите отговарят, че събираните от полицията доказателства издишат.”

Да но, за да се осъдят първо трябва да се арестуват, осъществяват се полицейски акции. Няма как да стане по друг начин, колкото и странно и страшно да ви изглежда.

„Новият стил със сигурност се харесва на обикновените българи. Твърдолинейният вътрешен министър Цветан Цветанов измести Борисов като
най-популярен политик в страната.”
Да на ОБИКНОВЕНИТЕ българи се харесва, а на престъпниците и близките играчи до тях не!

„Но някои се опасяват, че цената на борбата с корупцията може да се окаже лошо управление от друг порядък: все още слабо върховенство на закона и дори завой към нещо като полицейска държава.”

А НЯКОИ се опасяват, значи вие от списанийцето не се опасявате. Кои са тези някои? Със сигурност не са от ОБИКНОВЕНИТЕ хора! Странни опасения има в България. Малко се разминаваме по отношение на впечатленията…



Тагове:   неща,


Гласувай:
5



1. smani - dalida
07.06.2010 11:28
Да така е. Благодаря за коментара.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1663506
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930