Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 09:58 - България вече не е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 12830 Коментари: 46 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По-добре се справяме от гърците, изпреварихме Румъния. Думи на Б. Борисов – на четири очи пред българите; оценка за едногодишното управление на ГЕРБ.  На въпрос, заловената група "Килърите" имала ли е поръчка за неговото убийство, премиерът каза: "Аз повече за Цецо се тревожа, работи много добре, трябва да се пази". И още акценти: Три положителни страни за управлението през изминала година според Бойко Борисов Първо: За първи път Брюксел дава висока оценка и има доверие в българско правителство:управлението показва воля за реформи и борба с престъпността. Страната е стабилна финансово и икономически на фона на Световна криза. Положителната оценка в доклада на Европейската комисия не може да не ни радва сподели премиера. Евро комисарите имат доверие в българското правителство и отчитат положителни резултати от неговата работа през изминалата година.   Второ: Положителната оценка на САЩ за работата на правителството, изразена официално чрез посланика на щатите у нас. Трето: Икономическата ситуация: Въпреки кризата България остава със стабилна банкова система. Не са увеличавани данъци, не са намалявани пенсии и заплати. Като цяло страната е стабилна икономически и финансово. Голямото разочарование – съдебната система. Премиерът обърна специално внимание на съдебната система и очакванията тя да изпълни препоръките в мониторинговия доклад на Европейската комисия. Голямата мечта – в следващия доклад на Европейската комисия да пише – съдебната система работи бързо и ефективно и се справя по-добре от правителството. Смисълът на специализираните съдилища – 20 години българското общество е принудено да търпи престъпниците, време е те да отидат в затвора, където им е мястото. Специализираните съдилища са необходими, за да не се бавят знаковите дела и да се сложи край на безкрайното проточване на съдебни процеси, глупаво е да се твърди, че може тези съдилища да се превърнат в "Народен съд", самите съдии ще избират най-добрите помежду си за специализираните състави. Ние сме в Европейския съюз, в НАТО, кой ще позволи такова нещо-"Народен съд", коментира още премиерът. Борисов е доволен от работата на всички - министрите вече се опознаха и правителството работи като един екип. Той обаче призна, че не е доволен от работата на митниците. Ако ген. Ваньо Танов не си реализира приходите, ще си ходи, не се справя с контрабандата.  


Тагове:   България,   съюз,   най-бедната,


Гласувай:
14



1. анонимен - По-добре се справяме от гърците, изпреварихме Румъния
26.07.2010 10:02
виц на деня :))))
цитирай
2. penchoan - Изпреварихме гърци и румънци по оценка на САЩ
26.07.2010 10:24
Когато 13 и 14 заплата на българите станат по 1000 евро, тогава ще изпреварим гърците по бедност. Както е казал Гьоринг, трябва мнооого да лъжеш, за да може поне маалко да ти повярват!
цитирай
3. анонимен - Гледах го при Цветанка...
26.07.2010 11:05
Ми той си е за психиатрията. Злобничък, безцеремонен и лъжльо.
ВЯрно дето го каза за съдебната система - къде го има това?
Ама и как от частен охранител се става генерал - това пък къде го има?
цитирай
4. smani - 1. анонимен
26.07.2010 11:42
За кой ден за вчера или за днес? :)
цитирай
5. smani - penchoan
26.07.2010 11:47
Предполагам има предвид, че се справя по-добре българското правителство от гръцкото в условията на криза. В Гърция си е страшничко в момента и не се знае дали няма да повлече и цяла Европа след себе си..
цитирай
6. smani - 3. анонимен - Гледах го при Цветанка...
26.07.2010 11:49
анонимен написа:

Ама и как от частен охранител се става генерал - това пък къде го има?


Демокрация - всичко е възможно, стига да те харесват избирателите.
цитирай
7. анонимен - киков
26.07.2010 12:07
Да сега трябва да създадем специализирани съдилища ,в които ще сложим "наши хора",ите ще съдят както им кажем,и когото им покажем( нещо като народен съд след 9.септ.1944 год) Май че прилича на диктатура на ГЕРБ. Виждаме как показните акции на Цецко се роят,непрестанно като бройки. Първо ги хващаме показно и ги арестуваме ,а след това,къде с кютек,къде с "Убеждение" събираме доказателства !Питам къде го има това по света ? Май че методите на работа на родното МВР са сбъркани тотално и то да докажем на света колко много бандити ловим ! По сбъркано правителство от това май че сме нямали !По Приказките на Боко по добре сме от Гърция,Румъния и някой Африкански страни , само дето забравя да каже че народа ни е най беден от всичките посочени иче сегашното правителство ни -такова-мамата ,само и само да се издокара пред САЩ и Европа !
цитирай
8. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-
26.07.2010 12:46
Съдебната система била проблем,така ли!?Че от това по-лесно няма!Правиш специални съдилища,вкарваш големите крадлювци там и продажниците увисват!Ама щели да пищят,че сме полицейска държава,че става диктатура и др.такива!Много важно!Като окафезиш демократичните жълтосиньочервени тарикати и целия народ ще е с теб!Само дето шубето е голям страх,пък и той си е техен!Е,ще видим на негово място ДС кой ще предложи!Прочее,да си приготвим вотчето за поредния месия,дето ще изгрее като сияйна звезда на мътното демократическо небе!:))
цитирай
9. smani - 7. анонимен
26.07.2010 12:47
Кое е по-малкото зло спец. съдилища или престъпници на свобода!? Дори и да приемем, че ще се съдят: "както им кажем,и когото им покажем". Въпреки, че това си е пропаганда - народен съд..
цитирай
10. smani - Никой няма да пищи, освен ние българите. От Европа и щатите се подкрепя идеята за спец. съдилища. А у нас - пак не сме в час
26.07.2010 12:50
анонимен написа:
Съдебната система била проблем,така ли!?Че от това по-лесно няма!Правиш специални съдилища,вкарваш големите крадлювци там и продажниците увисват!Ама щели да пищят,че сме полицейска държава,че става диктатура и др.такива!Много важно!Като окафезиш демократичните жълтосиньочервени тарикати и целия народ ще е с теб!Само дето шубето е голям страх,пък и той си е техен!Е,ще видим на негово място ДС кой ще предложи!Прочее,да си приготвим вотчето за поредния месия,дето ще изгрее като сияйна звезда на мътното демократическо небе!:))

цитирай
11. bayhuy - Ами те в Европа дори не могат да си ...
26.07.2010 14:28
Ами те в Европа дори не могат да си представят, че сме способни да ползваме тези спец съдилища по зловреден начин. Затова ни подкрепят.
Друго си е да да си назначиш твои съдии, после да вкараш конкурентите на Цветелина в съда и да ги отстраниш от бизнеса. Ако мине, после може и да посегнеш на политическите конкуренти.
цитирай
12. zaw12929 - България вече не е най-бедната и ...
26.07.2010 14:43
България вече не е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз, а в целия свят!!
цитирай
13. анонимен - Само дето никой не вярва на горното ...
26.07.2010 15:26
Само дето никой не вярва на горното твърдение!
цитирай
14. penchoan - Кой лъже ?
26.07.2010 15:33
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България.
Нима, каза той, вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите, вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро, вместо сегашните 600-700 ?
Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище, защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи?
Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате?
Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега.
Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там спасение?
Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди.
Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение, ако не вземат мерки!
Та те нашето ниво могат само да го сънуват!
Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали.
Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
цитирай
15. smani - bayhuy
26.07.2010 16:02
Айде сега не могат да си представят. Те европейците от луната падат. Много добре знаят колко сме крадливи и склонни да лъжем за каквото и когато ни падне. Колко пъти ни казват право в очите що за стока сме. Така че не се съмнявам, ако съдилищата обслужват определени интереси, че ще ни спестят истината. Напротив в прав текст ще я кажат на секундата.
цитирай
16. smani - Сигурен ли си?
26.07.2010 16:02
zaw12929 написа:
България вече не е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз, а в целия свят!!

цитирай
17. smani - penchoan
26.07.2010 16:27
Окей аз няма да споря.
Но след коментар №14 се запитах - на кого държиш повече на българите и България или на византийците. Типичен български коментар, ние българите с много кеф казваме най-лошото за себе си и с още по-голям кеф хвалим чуждото.
цитирай
18. анонимен - Бойко
26.07.2010 17:09
Коментар №14 е перфектен
цитирай
19. анонимен - 17 Айде моля ти се...
26.07.2010 17:11
Твоето е абсолютна манипулация. Разбира се, че държим на България ОБАЧЕ...
Премиера на гърците говори с народа си. Обяснява нещата. Направи купища совалки за да намали ефекта на кризата!
А тук - какво получаваме от нашия! Надменно държание! Упреци, че сме мързеливи! ЧЕ дори и мизерните пенсии и заплати не ги заслужаваме! И потупвания по рамото - добре сме, добре сме!
А на всичкото отгоре се оказва, че ТОЙ ни дава всичко - едва ли не, ни го подарява от немай къде. И дума не става, че хората са изработили парите си.
Да си чул/а някога подобни думи от български политик?????
цитирай
20. анонимен - гладен
26.07.2010 18:05
живея и работя като луд в обичната ми страна, а за това получавам всеки месец глад и тормоз непосилно високи вноски за жилището което купихме за да живея със семейството си и като си помисля всяка година нямам и пари да купя учебници на детето си. какво прекрасно управление, моля се Господ да ми помогне да заминем да живеем и работим другаде.
цитирай
21. penchoan - smani
26.07.2010 18:41
Държа да се казва истината, а не да се говорят глупости и цяла Европа да ни се смее.
цитирай
22. анонимен - penchoan, като държиш на истината и си много умен защо си дошъл в този блог?
26.07.2010 18:58
Отивай, където ти изнася. Не обиждай автора, защото глупакът си ти.
цитирай
23. анонимен - Гърците са били винаги коварни и не ни обичат.
26.07.2010 19:33
Какво ще ми цитира Пенчо, какво казал гръцкия премиер на народа? Тесе нагълтаха с кредити от Германски банки, които разбраха, вече че гърците са гадняри и никога няма да ги върнат и не искат да ги виждат. Гърците винаги са имали една тънка политика, която е чиста демагогия, а всъщност са дантела марка. Преди социализма, ние бяхме много по-добре от тях.
Какво ще им каже, премиерът? Няма да им каже истината, че да се отчаят? Излиза, че този коментатор- Пенчо - маш.инженер, вярва на гръцкия премиер, а не на Бат Бойко? ББ си е наше знаме. Ние трябва да му вярваме, защото в момента, той е № 1, друг не се вижда на хоризонта :)))
Подкрепям те, автора!
цитирай
24. liliyanaandreeva - Защо джвакаш стари и изплюти от жълтата преса дъвки?...
26.07.2010 19:53
България е НАЙ - КРУПНАТА страна на Европа, а не НАЙ - Корумпираната.Нерде Ямбол - нерде Стамбул. Защо се ОБРЯЗВАШ доброволно вместо да се ОБРАЗОВАШ ?
С такива мазохисти, повтарящи изкривени и изепачени ДУМИ далеч няма да стигнем.
цитирай
25. smani - :) Гърците са били винаги коварни и не ни обичат.
26.07.2010 19:57
анонимен написа:
Какво ще ми цитира Пенчо, какво казал гръцкия премиер на народа? Тесе нагълтаха с кредити от Германски банки, които разбраха, вече че гърците са гадняри и никога няма да ги върнат и не искат да ги виждат. Гърците винаги са имали една тънка политика, която е чиста демагогия, а всъщност са дантела марка. Преди социализма, ние бяхме много по-добре от тях.
Какво ще им каже, премиерът? Няма да им каже истината, че да се отчаят? Излиза, че този коментатор- Пенчо - маш.инженер, вярва на гръцкия премиер, а не на Бат Бойко? ББ си е наше знаме. Ние трябва да му вярваме, защото в момента, той е № 1, друг не се вижда на хоризонта :)))
Подкрепям те, автора!

цитирай
26. анонимен - 23 -ти
26.07.2010 20:44
Разбира се, че вярваме!! Ей, го дей комунизъма. На една ръка разстояние!
цитирай
27. galina1 - Много хора ходят в Гърция,
26.07.2010 20:47
а като се върнат говорят какво е там. Имам усещането, че трябва да повярвам на Пенчо, отколкото на нашата преса. На практика излиза следното: Нас ни плашат с Гърция, гърците пък с нас. Но това което казва техния премиер относно сумите, наистина се чудя кой крив-кой прав. Гърците може и да са хитри, но ако не са няма да са по-добре платени от нас. А колко българи им работят, а? Абе криза в Гърция, но който е отишъл там да печели, не се е върнал в България. Обаче я да осмислим положението тук? Не искам да споря, но не съм особено наясно кой е по-зле - България или Гърция. А щосе отнася до това, че е възможен вариант от рода "а за българите ще се носят само легенди." - има такава вероятност като гледаме как върви статистиката - смърт-раждаемост. Доколкото ми е известно 4:1. Това прочетох на едно място. И съвсем не ми се ще да се затрием от лицето на Майката Земя, ама хич. Но се питам друго, какво значат думите "Вие не ни трябвате повече от четири милиона". А е сигурно, че с това което се гледа и е възможно производство в България, то не 4 ами 40 милиона могат да се изхранват. Винаги съм се питала, защо все ни се бъркат и искат да ни накарат да вярваме в измислици-премислици. Време е да покажем гордостта и ината си пред "великите" външни сили.
цитирай
28. smani - galina1
26.07.2010 21:24
Не е нужно да вярваме на българската преса, дори и на Б. Борисов. Това е оценка на Брюксел за работата на правителствата в България, Румъния и Гърция по време на Световна криза. Гърците се оказа, че са забъркали невероятна каша, в един момент имаше опасност да се срине еврото, благодарение на "кадърното" управление на гръцкото правителство. Това цял свят го разбра, а ние..
цитирай
29. vmir - Премиерът е напълно прав, че се справяме по-добре от гърците и румънците.
26.07.2010 21:40
Само да поясня за някои, които странно как, след като се смятат способни да оценяват премиера, не могат да съобразят елементарната истина, че справянето зависи както от местоположението в момента, така също от скоростта и посоката ти на придвижване. А уж и не особено умен човек може да го съобрази...
цитирай
30. анонимен - Съществената разлика
26.07.2010 22:00
Съществената разлика за "справянето", е тази, че в другите държави правителствата си гледат интереса и хората си, а Боко, Дянков и vmir гледат да са някакви квази-отличници, сякаш са им обещали постове в Световната банка или някъде другаде. След като се "справят" просто няма да има с кого да се придвижват нито в местоположението, нито в посоката.
Просто има един безспорен факт и той е - че нашите управници просто мразят народа си. Става дума за всички, не само за сегашните.
цитирай
31. анонимен - Хаотично тръгнахме преди 20 години с много емоции и възторг,
26.07.2010 23:07
защото демокрацията беше желана от всеки. Хаосът обаче си остана нещо като национално състояние. Смениха се много правителства, с различни програми, повечето издишаха в много пунктове, но толкова можем. Сегашното правителство се справя добре и ако поддържа ниски данъчни ставки, дефицит под 3 % и ръст над 7% годишно, точно след 10 години ще бъдем Швейцария на Балканите. Нашият модел няма нищо общо с гръцкия и португалския. Но ние се доближаваме най-много до Швейцария, защото сме малка страна с хубава природа и климат. Трябва да се гледа оптимистично, защото погледнато реално, вижте по улиците какви коли се движат, в сравнение с преди 20 години? Погледнете как са облечени хората, какво консумират, заведенията също са пълни...и още други неща, които говорят за живот, а не за нисък жизнен стандарт. В Гърция цените на стоките са 10 пъти по-високи от нашите, по-скъпо е дори от Италия, а заплатите им не са 10 пъти по-големи от нашите!:)
Постингът е добър! Поздрав!
цитирай
32. анонимен - NEMA
26.07.2010 23:14
NA LATINICA-V BLOG.BG IMA STATIA ZA LUMPELITE...GOLQMA 4AST OT SAMIA BLOG KOMETIRASHTITE...
цитирай
33. vmir - 30. анонимен,
27.07.2010 00:07
анонимен написа:
Съществената разлика за "справянето", е тази, че в другите държави правителствата си гледат интереса и хората си, а Боко, Дянков и vmir гледат да са някакви квази-отличници, сякаш са им обещали постове в Световната банка или някъде другаде. След като се "справят" просто няма да има с кого да се придвижват нито в местоположението, нито в посоката.
Просто има един безспорен факт и той е - че нашите управници просто мразят народа си. Става дума за всички, не само за сегашните.


Безспорният факт е, че има мнозина у нас, които не могат да си представят живота без самоокайване, мрънкане, оплакване и вайкане. Явно мното държат да си убиват времето, вместо да направят нещо полезно...
цитирай
34. анонимен - Що за глупости?
27.07.2010 01:32
България е супер! :-D
цитирай
35. анонимен - 31- ви
27.07.2010 07:20
И кои точно стоки в Гърция са 10 пъти по-скъпи от нашите?
Бил ли си в Швейцария за да говориш за подобни сравнения?
Айде не говорете така изобщо, чули-недочули, без да сте си подавали носа извън България!
Това за колите е вярно - почвам да срещам все повече лади и москвичи!
Vmir - гарантирам ти, че съм свършил поне 2 пъти повече полезни неща от теб!
И пиша тук не за да се самоокайвам, а защото ми писна от агит-пропи и партийни пропагандатори, които не спират да манипулират и шмекеруват. ЗАщото и аз искам и моята страна да стане подредена и удобна за живеене както останалите! С вашите дитирамби и хвалебствия и да наричате черното бяло, уви това няма как да се получи!
България е супер, защото тук може да правиш кавото си поискаш без да се съобразяваш с никого. За шмекерите и тарикатите, наистина е върха!
цитирай
36. apostapostoloff - International Living
27.07.2010 07:54
България отдавна е Балкански лидер. Според International Living и Евростат.

От 191 държави, подложени на мониторинг, тя на на 40- то място по стандарт и качество на живота.

Заплати от 1000 евро в Гърция няма, там премахнаха практически и пенсиите. Мизерията трайно обхвана Сърбия, Македония, Албания, Румъния...

Българите са най- заможните хора в ЕС, защото ВСЕКИ притежава имоти и недвижимости за стотици хиляди евро!!!


Престанете да злепоставяте България, мършляци! Не преписвайте вашите ЛИЧНИ неудачи на Родината. На всеки некадърник и простак все България му е виновна!... Ега ви изсъхнат ръцете, ега ви изтекат очите!
цитирай
37. vmir - 35. анонимен,
27.07.2010 08:06
анонимен написа:

Vmir - гарантирам ти, че съм свършил поне 2 пъти повече полезни неща от теб!


Да си чувал американската поговорка, че гарантирани са само данъците и смъртта?
(ах, тези тъпи американци, не се сещат даже, че човек може да си разтяга локуми на воля, как да не плащат данъци, щом им е толкова акъла!?)
цитирай
38. wilim - на лъжата краката са къси
27.07.2010 08:26
Този така си лъже откак се е родил. И то лъже грубо и с широко отворени очи. Каква Гърция, каки пет лева..... Ноооо - този пропаганден трик е познат от времето на другарите Сталин, Живков, Брежнев, Сен /Ким Ир/ и т.н. Затова и тъпаците продължават да харесват ГЕРБ и Боко! И да се кефят кой влязъл ареста, вместо да се ядосват, че трябва да отказат цигарите, защото на месец им излизат колкото половината заплата!
цитирай
39. анонимен - 36-ти
27.07.2010 08:54
Като се палиш, поне си направи труда да четеш внимателно. Или си неграмотен!
Някой да е споменал че му е виновна България? Говорим за Боко и компания.
Vmir - тарикатското оригиналнечене с поговорки, не променя факта. Да не говорим, че и цитата е неточен - ""but in the world nothing can be said to be certain except death and taxes" Б. Франклин
цитирай
40. mikino - Брейййй!!!
27.07.2010 09:01
И как така всички ни хвалят, всички казват колко сме били напреднали - напреднали в какво по-точно? Най-вече в деградацията! Кой луд ще повярва наподобни приказки? Я идете в Румъния и им вижте пътищата!!! Я идете в гърция и се пробвайте да карате с превишена скорост - няма да видите пътен полицай, но ще Ви одерат кожата със солена глоба, от която няма измъкване! Я вижте сърбите - че имаше война там и пак са по-добре от нас! Гърците пищят, че са в криза, а питахте ли някой колко е средната пенсия там?!?
Гоним европейски стандарти по грабене на пари от хората, а по заплати???
Ако някой чужденец прочете тези хвалби ще каже, че след 5 години ще станем Швейцария на Балканите!!!
Да не говорим за комунистическият почин, по който действа това правителство! Логика бе хора - зад чий гръб беше тоя генерал преди 90та? По чий пример се е учил тоя? Що някой не го попита кое училище е завършил? Кои са били мама и тате? Как така се става охрана на Тодор Живков, без протекции??? Консомолски нещастник!!! Овчия народ упорито продължава да вярва в една огромна лъжа! Продължава да очаква "Светлото бъдеще", обещано още след ІІрата световна война!
цитирай
41. gratcia - Без коментар..
28.07.2010 01:24
Без коментар..
цитирай
42. trjufelihayver - :)
28.07.2010 12:19
България вече не е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз
А и отвъд галактиката ни!
цитирай
43. boristodorov56 - Прав си!
28.07.2010 20:32
Затова и умирайки от щастие и сме първенци по смъртност в Европа.
цитирай
44. ckarlet - Тъжно е, когато четеш подобно нещо ...
29.07.2010 14:01
Тъжно е, когато четеш подобно нещо за страната си...
А за съдебната система какво ли не се изписа, но и там нещата не са както трябва! За да заработи ефективно, на първо място трябва да се постигнат ръководните принципи, а те са: Върховенство на закона, прозрачност, бързина, ефективност, професионализъм и най-вече отговорност!
Поздрави за актуалната тема, Smani!
цитирай
45. pitashtia - Мюрето на олигархията кряка
01.08.2010 23:54
Ако наистина искаха да направят нещо добро , вместо показни полицейски акциии срещу пишман и баш мафиоти,срещу сървъри, трябваше да тръгнат след парата и да въведат здрав ред, така че тези 30-40 % сива икономика да се свият поне наполовина. Тогава нямаше да имат проблеми с бюджета и т.н. Защо не задължиха всички плащания на юридическите лица да стават по банков път и не удариха заложните къщи хазарта и перачниците на пари.
http://pitashtia.blog.bg/politika/2010/07/09/zashto-ne.574273
Сивата и престъпната икономика се борят не с полицейски акции, а с финансова дисциплина и финансови проверки. Ако съответните ревизори и въобще органи оторизирани да го правят вземат процент от всяко разкрито престъпление като пране на пари например, ако той е достатъчно висок, няма да остане мафиот в тази държава. Заложните къщи продават крадена стока. Обществена тайна. А квартирните кражби-нали някъде се пласира и някой живее от това. Не може до всеки апартамент да се тури полицай, но търгашите доста лесно могат да се спипат, те си търгуват дори през интернет.
Цената на тази "стабилност" е валутния резерв и мизерията, ниските пенсии и заплати и прокудените да си търсят препитание по чужбина млади и не съвсем млади българи
Вече двадесет години слепите пастири ни водят към обетованата земя, но явно там стигнаха малцинството забогатели мутри.

цитирай
46. pitashtia - И в Европата е анархия
02.08.2010 00:00
http://www.investor.bg/news/article/103523/130.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1663364
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930