Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 16:11 - ГЕРБ спасява България от АСТА
Автор: smani Категория: Политика   
Прочетен: 1868 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 26.02.2012 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добри новини!!! :)
България ще подкрепи частично
споразумението АСТА. Решението е взето по време на среща на премиера Бойко Борисов с представители на неправителствени организации от IT-сектора, доставчици на интернет-услуги и депутати от ГЕРБ. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на групата на управляващите в парламента Валентин Николов. Българският парламент твърдо няма да подкрепи текстовете, които позволяват интернет-следене и в страната ще останат да важат досегашните текстове в законодателството ни, стана ясно от думите на Николов. „По време на срещата се постигна споразумение конкретни текстове от АСТА, които IT-секторът смята за проблемни, да се ратифицират с резерви”, каза зам.-шефът на депутатите от ГЕРБ. Той беше категоричен, че българското законодателство в частта за интернет-доставки и проследяване в интернет категорично няма да се променя. Николов гарантира, че ГЕРБ ще отстоява тази позиция през цялото време и в пленарна зала.  Още в сряда управляващите показаха сговорчивост по въпроса със споразумението АСТА, като обявиха, че отварят дебат по темата. Следващата седмица предстои три парламентарни комисии да изслушат министъра на икономиката Трайчо Трайков и на министъра на културата Вежди Рашидов за подписания договор.   Властта даде да се разбере и че преди Народното събрание да ратифицира договора, той няма да влезе в сила. Договорът, който разтревожи не само българските, но и европейските граждани, задължава интернет-доставчиците да докладват каква информация се обменя в мрежата, независимо дали става въпрос за музика, филми, книги или други данни, които са обект на авторски права.






Гласувай:
7



1. demokratizator - Нещата не са толкова прости
02.02.2012 16:23
Това, за което говорят днес Борисов и Николов, е свързано само с частта на АСТА, отнасяща се до онлайн следенето. Ако действително нашата страна спазва по начало тези ангажименти, то тогава защо изобщо е нужно ратифицирането на това споразумение?

Освен това проблемът с АСТА далеч не се изчерпва с интернет свободата. Има цяла амалгама други неща, които са част от споразумението, включително производството на т. нар. генерични лекарства, което ще стане напълно нелегално. Самият факт, че АСТА се подготвя от години в секретност и само части от него излизат на бял свят след неговото подписване, е достатъчен, за да буди сериозна тревога.

А дори ако приемем, че тук, в България, проблемът може да е решен, то това в никакъв случай не означава, че той е решен за света като цяло. Европа трябва да се събуди и да отхвърли този акт, защото перспективите след неговото частично или, да не дава Господ, пълно прилагане, са ужасяващи.
цитирай
2. ka4ak - Това ти го пращам,щот търся бяла страна!:)
02.02.2012 17:41
4. ka4ak - 2. smani - demokratizator Кракра Пернишки,в коя бяла страна бе възможно,да ти влязат в къщата,без разрешение от съдия и прокурор?!!
17:34
smani написа:
Добре е да се говори по темата. Активността във виртуала и на улицата не е излишна - даже напротив. Напълно подкрепям. Но да не изпадаме в паника или истерия. Та в коя бяла страна ще стане това:
"Наказанията да бъдат договаряни пряко между корпорациите-праводържатели и обвиняваните от тях лица, без участие на съда. Корпорациите не са длъжни да представят каквито и да е доказателства за обвиненията си. Размерът и обхватът на наказателните мерки се определят от корпорациите.-----"
Абсурдно е! Става за сценарии за US филм.
Няма как да стане, особено в Европа.

Филмът става пред очите ни!?!:(((
Имат на разположение 24 часа,да ти скалъпят обвиненията,че си терорист,а даже да не успеят,просто е грешка,както със Садам!????:(((
Къде в частния бизнес,реално си фалирал и държавата ще ти отпуска милиарди,с молба,да не получаваш заплата повече от 1 000 000$?!!!:(((
Явно в някоя,пембяна страна!!!
цитирай
3. smani - Качак
02.02.2012 20:23
Ако визираш България и щатите ние много си приличаме - и на двете географски територии всичко е възможно, затова продължавам да съм оптимист за Европа /а покрай нея и ние да сме бели или почти/! Симптомите са налице, преди да стигнем до абсолютното господство на корпорациите обаче, има възможност за много адекватни ходове.
цитирай
4. smani - demokratizator Точно казано!
02.02.2012 20:35
Съгласен съм, че АСТА може да сложи край на цивилизацията такава, каквато ние я познаваме. Според мен финалът на глобализацията би изглеждал именно така - "Наказанията да бъдат договаряни пряко между корпорациите-праводържатели и обвиняваните от тях лица, без участие на съда. Корпорациите не са длъжни да представят каквито и да е доказателства за обвиненията си. Размерът и обхватът на наказателните мерки се определят от корпорациите.-----" Да, ужасяващо! Всичко е в ръцете на Европа, както казах оптимист съм..
цитирай
5. ka4ak - 3. smani - Качак Mного ясно,че визирам САЩ,но досега Европа само където сме им дали статуята и езикът/изключвам,европейските авантюристи,които я създадоха!!!/!
02.02.2012 21:10
smani написа:
Ако визираш България и щатите ние много си приличаме - и на двете географски територии всичко е възможно, затова продължавам да съм оптимист за Европа /а покрай нея и ние да сме бели или почти/! Симптомите са налице, преди да стигнем до абсолютното господство на корпорациите обаче, има възможност за много адекватни ходове.

В общи линии,те се напъват,а Европа,вече е пръднала!:(
Оптимизмът е готино нещо,но опрощаването на 150 милиарда на комшиите,ме смразява!:(((
Не се ли светнем и използвайки огромния си потенциал,да им налеем малко акъл в кратуните,положението съвсем,ще се скапе!:(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: smani
Категория: Политика
Прочетен: 1663255
Постинги: 273
Коментари: 5997
Гласове: 12096
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930